De Curieus-afdelingen van Putte en Heist-op-den-Berg organiseerden de voorbije weken een succesvolle speelgoedinzameling. Het speelgoed werd zondag overhandigd aan delegaties van vzw De Regenboog en vzw Den Draai, die beiden de strijd met kansarmoede aanbinden.

Tijdens het Geefplein, dat de Curieus-afdelingen zondag op touw zetten in Zaal Forum in Beerzel (Putte), konden geïnteresseerden hun niet meer gebruikte spullen uitstallen. Anderen konden ze dan op hun beurt weer gratis mee naar huis nemen. Tal van geïnteresseerden grasduinden in het ruime assortiment aan onder andere huis-, tuin- en keukenmateriaal, kledij en boeken.

De Curieus-afdelingen maakten van die gelegenheid meteen gebruik om de mensen van Den Draai en De Regenboog uit te nodigen. Zij namen er het voor hen ingezamelde speelgoed in ontvangst. "We zijn Curieus hier enorm dankbaar voor", vertellen Katleen Marien en Liljan Verstraeten van de raad van bestuur van Den Draai. "Sint en kerst zijn een dure periode. Voor kansarme gezinnen is het vaak moeilijk om een cadeautje te kopen voor de kinderen. Dit soort initiatieven helpt enorm." En ook Lieve Stroms van De Regenboog was erg tevreden. "De mensen van Curieus hebben hard gewerkt", vertelt ze. "Speelgoed verzamel is één zaak, maar het allemaal sorteren, kost ook nog eens veel tijd. Wat we hier vandaag kregen, was alleen maar degelijk materiaal, dat zelfs zo goed als nieuw lijkt."

Artikel verschenen op website GVA, Kristof Van Rompaey