De Dag van de zorg komt eraan op zondag 18 maart. Bedoeling: een draagvlak creëren voor de noden en ontwikkelingen  in de zorg- en welzijnssector… En of dit nodig is…  

Bart Vandeput, OCMW-raadslid: “De werkdruk van het personeel in de zorgsector ligt zeer (te) hoog. De dienstverlening aan de zorgbehoevenden is omwille van jarenlange besparingen bijwijlen ondermaats. Ofwel omwille van personeelstekort ofwel omwille van de heilige winstmarge die toch moet gehaald worden… Toevallig (?) raakte vandaag bekend  dat het begrotingstekort 1,4 miljard groter uitvalt dan gepland en onmiddellijk beweert een regeringspartij dat er nog ruimte is om te besparen in de sociale zekerheid… in de zorg!

De conclusie van Bart Vandeput is dan ook voor de hand liggend: “We kunnen zonder blikken of blozen 18 maart, de dag van de zorg, opdragen aan de N-VA-VLD-CD&V-regeringsleden. Zij hebben blijkbaar de noden  in de zorgsector nog niet volledig begrepen. Deze dag is voor hen bestemd en niet voor de werknemers die nogmaals dreigen de rekening te moeten betalen…”