Na 18 maanden van werken aan het rioolstelsel en het wegdek kunnen de handelaars en bewoners van de Basiliekstraat, Maandagmarkt en verkeersvrije stuk Bergensesteenweg opnieuw herademen. De  laatste fase van de werken is immers ingezet en op vrijdagavond 21 oktober wordt deze straten reeds heropend door het schepencollege.

 

Op zaterdag 22 oktober zorgt de VHH, de Verenigde Handelaars van Halle voor het feestelijke tintje. De ingangswegen van de Basiliekstraat, Maandagmarkt en verkeersvrije stuk Bergensesteenweg zullen omringd zijn door ballontotems, er zal een streekproductenmarkt zijn in en nabij het oude Belgacom  gebouw (Arkenvest) waar iedereen de lokale specialiteiten kan komen ontdekken en ze zorgen daarnaast vanaf 14 uur voor een optreden van Le Grand Sextuor, een fanfare van 6 gekke muzikanten.

Deze 6 professionele muzikanten marcheren langs de Basiliekstraat en aanpalende straten als een echte muziekkapel en doen zelfs een echte defilé. Zien ze een terras, toog of een podium dan spelen ze een concert ter plaatse en brengen de mensen spontaan aan het lachen.

Uitgedost in prachtige outfits brengen ze een verrassend repertoire. Al marcherend, zoals een echte fanfare, spelen ze vele gekende marsen zoals “Alte Kameraden”. Terwijl ze even halt houden kan er een vleugje populaire klassieke muziek gebracht worden uit het Russische, Italiaans,… repertoire. Ook de wensen van passanten kunnen aan bod komen.