Volgende week gaat de digitale week van start.

Wat valt er allemaal te doen?

Om de week te starten kan je op dinsdag 24 oktober om 19 uur kennismaken met de digitale diensten van de bibliotheek:

  • Mijn bibliotheek: zelf je ontleningen, beheren, lijsten maken, je leengeschiedenis raadplegen en toegang krijgen tot de digitale diensten van de bib.
  • Fundels: digitale, interactieve prentenboeken.
  • Krantenarchief: alle krantenartikels van Belgische en Nederlandse kranten ouder dan 2 dagen.
  • Krantenkiosk: alle Belgische kranten en aantal tijdsschriften op je tablet, je smartphone lezen in de bib.

"Sinds kort leent de bibliotheek ook e-readers en e-boeken uit. We willen de mensen die minder bekend zijn met e-readers en e-boeken de kans geven om deze trend te laten ontdekken. Dat kan tijdens de digitale week", vertelt Jos Uyttebroek, schepen voor Bibliotheek.

Wil je graag weten hoe een e-reader werkt? En hoe je e-boeken moet ontlenen? Kom woensdag 25 oktober om 19 uur dan zeker langs de bibliotheek om er zelf mee te oefenen.

Donderdag 26 oktober leer je een mobiele app maken. Voor deze workshop is het noodzakelijk om je in te schrijven. Inschrijven kan aan de balie of per telefoon 013 32 69 30 of email: bib@diest.be Breng ook je eigen laptop mee, als je kan.

Zaterdag 28 oktober is iedereen van harte welkom op de verwendag. De verwendag staat in teken van Filips-Willem. Ina Stabergh signeert dan ook haar nieuw boek "Een spiegelhistorie". De verwendag wordt in samenwerking met het Stedelijk Archief georganiseerd en is een unieke kans om het archief te bezoeken. Wat kan je verwachten? Een hapje, een drankje, een babbel en heel veel boeken!

De digitale week wordt afgesloten op maandag 30 oktober met een laatste workshop: De beste apps. Deze workshop laat je kennis maken met de beste, handigste en meest praktische app. Hiervoor hoef je je niet in te schrijven. Vergeet enkel je mobiel toestel niet mee te nemen.