In oktober trekken we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen

Ook de Halse socialisten bereiden zich voor.  In ’t Dagelijks Gent in Lembeek werden de eerste kandidaten voorgesteld

Allemaal kandidaten die nog nooit op een lijst stonden bij de gemeenteraadsverkiezingen in Halle.  De socialisten in  Halle kiezen er bewust voor om eerst deze kandidaten voor te stellen omdat zij even veel kans maken om verkozen te worden tot de gemeenteraad als eender welke andere kandidaat op een lijst. Op welke plaats die ook mag staan.  Elke kandidaat is even belangrijk.  Van de eerste tot de laatste. Dat wil sp.a accentueren want op 14 oktober zullen er 33 gemeenteraadsleden verkozen worden.  Het zijn gemeenteraadsverkiezingen,  geen burgemeestersverkiezingen.

De kandidaten die werden voorgesteld zijn stuk voor stuk sterke kandidaten met goede eigenschappen, interessante ideeën en een zeer grote inzet, die bereid zijn om te werken voor Halle en voor elke Hallenaar. De kandidaten die vandaag werden voorgesteld zijn allemaal sociaal geëngageerde mensen die mee willen instaan voor een beter Halle.  
Allemaal mensen die actief zijn op verschillende domeinen, een zeer diverse achtergrond hebben en die hun steentje willen bijdragen bij de realisatie  van een Halle waar het aangenaam wonen is, waar steeds wat te beleven valt en waar mensen hun zegje kunnen doen.

De eerste kandidaten op de socialistische lijst zijn:

Martine Lemonnier

Provincieraadslid (2000-2018), fractievoorzitter sp.a provincie Vlaams-Brabant.Ondervoorzitter Intercommunale Haviland, lid Dagelijks Bestuur Woonpunt Zennevallei, Afgevaardigde bestuurder sociaal economieproject 3W-Plus.  Bestuurslid sp.a, bestuurslid S-Plus “bond Achille Van Acker”.

Eddy Degreef (beter bekend als Den Ditch)

Uitbater van ‘De Retro’ eetcafé in de Basiliekstraat, Prins carnaval, voorzitter HKV Dei van ba Chic.  Ditch bracht al heel wat goede ideeën aan voor de Basiliekstraat. De man trekt zich de belevenis in onze winkelstraten erg aan en bracht al heel wat goede ideeën aan voor de heropleving van ons winkelcentrum.

Roger Hanon

Oud-directeur Provinciaal Ontwikkelingsmaatschappij Vlams-Brabant (POM), Voorzitter Sportraad Halle, Voorzitter Hals Zaalvoetbalverbond, Bestuurslid Futsal Halle-Gooik  en oud-penningmeester sp.a Halle.

Bruno De Vuyst

 Schrijnwerker, Muzikant bij de  Koninklijke fanfare St.-Vincentius Buizingen, De Sols en bestuurslid van Hondzocht kermis

Arno Pirolo een jonkie van 23, Bachelor maatschappelijk werk. Secretaris sp.a Halle, ondervoorzitter S-Plus “Bond Achille Van Acker”, secretaris  socio-culturele vereniging Curieus en bestuurslid van Black Eagle Martial Arts

Christiane Denayer

Voorzitter Viva-SVV afdeling Halle, secretaris Cultuurraad Halle, bestuurder CC ‘ Vondel, vrijwilligster Consultatiebureau K&G Molenborre. Oud-medeweker minister Frank Vandenbroucke en oud-voorzitter sp.a Halle (1988-1999)

Eliane Berlize

Gedurende 13 jaar zelfstandig uitbaatster van Café Sporthal Bricout in Lembeek. Momenteel werkt ze in ’t Klein Stadhuis op de Grote Markt in Halle