“We zijn ongelooflijk trots op dit resultaat, zeggen Curieus-vrijwilligers Sophie Bollen en Sofie Vereyken. “Zoveel donaties, zoveel verkochte stukken, zoveel mooie verhalen. De Mechelaar heeft zich van zijn beste kant laten zien. En met de opbrengst maken we Mechelen een pak groener. Dit soort positieve projecten willen we in de toekomst nog meer doen onder de chapeau Jij maakt Mechelen.”

“We hebben massaal veel kleding ontvangen”, zegt Sofie Vereyken. “De Zondvloed en Les Tartes De Françoise werden overstelpt. Jong en oud, mannen en vrouwen, alle nationaliteiten, winkels uit de buurt, bekende Mechelaars kwamen doneren voor het goede doel. Van een trouwjurk, tot mooie schoenen, nieuwe handtassen en bikini’s, tot kostuums van den bompa die bleven liggen.”

“En gelukkig vond de Mechelaar ook de weg naar onze winkel. Drie dagen lang was het heel druk. We hebben het gevoel dat half Mechelen in de winkel is gepasseerd”, lacht Sophie Bollen. “De reacties in de winkel waren zo positief. Over het duurzame project, over het prachtige pand, over de mooie kledingstukken, en over de bomen die we in Mechelen gaan planten. Het was hartverwarmend.”

“Met de opbrengst van 8.000 euro kunnen we 2.666 bomen planten. Dat zijn heel veel bomen. Samen met Natuurpunt gaan we op zoek naar een geschikt gebied in Mechelen en dit najaar nog zullen we een grote plantactie organiseren”, aldus Sofie Vereyken.

Bert Delanoeije van Natuurpunt Mechels rivierengebied is ongelooflijk blij met het resultaat: “Dit hadden we nooit durven dromen. Het is een fantastisch project. Het is duurzaam, zet aan tot delen van kleding en ongebruikte spullen en betrekt de Mechelaars zelf bij het vergroenen van de stad. Dit zijn heel veel bomen en zuurstof voor Mechelen.”

“De kleding die we niet verkochten, en dat is nog heel wat, wordt gedoneerd aan Oxfam Mechelen, armoedeorganisatie De Keeting en de Kringwinkel. Zo komt ook die kleding goed terecht”, zegt Sophie Bollen, ook OCMW-raadslid voor sp.a.

“Onder de chapeau Jij maakt Mechelen zullen we nog meer dit soort van positieve projecten ondernemen. Sociaal, divers, duurzaam en positief. Samen maken we Mechelen”, besluit Sophie Bollen.

Curieus is de sociaal-culturele nevenorganisatie van sp.a. 

Meer info:

Sofie Vereyken: 0477 97 32 47

Sophie Bollen: 0495 57 11 84 

www.jijmaaktmechelen.be