Onder de noemer ‘Liever de Liefde’ zet De Gentse Lente vzw voor de vijfde keer op rij de kracht van diversiteit in de kijker. Op donderdag 23 maart 2017 tovert De Gentse Lente vzw Bij Sint-Jacobs om tot Djemaa el Fna, het bekende plein in Marrakesh. Verkopers, kunstenaars en muzikanten nemen er de boel over.

Het volksfeest start om 16 uur bij Sint-Jacobs, met een standenmarkt van 36 Gentse startende ondernemers. Zij bieden er hun koopwaren aan en laten je proeven van een divers palet van smaken. Van 19 uur tot middernacht staan er allerlei optredens op het programma met Afghaanse, Iranese, Turkse, Soedanese, Ethiopische, Irakese, Jamaicaanse, Congolese, Guineese, West-Vlaamse en Gentse invloeden. Too bad, Ithran, fc Kabul , Hafla en Harira ensemble Sandman, Mustapha Aydin, Serdi, Suhail Sangar, Fatih, Una Dunia, Yousif al Moualmim zullen er het podium beklimmen.

'De Gentse Lente is een prachtig initiatief van onderuit' zegt schepen van Gelijke Kansen Resul Tapmaz. 'De stad moet je samen maken. Het Gentse middenveld en het beleid vinden elkaar in het streven naar een eendrachtig, gelijkwaardig Gent met eerlijke kansen voor élke Gentenaar. Samen werken we daar aan, elk op z’n eigen manier.'

De Gentse Lente –Djemaa El Fna is een samenwerking tussen De Gentse Lente vzw en IN-Gent vzw, De Vlaamse overheid, Demos vzw, Trefpunt vzw, Microstart en diverse Gentse ondernemers.

Voor meer informatie en het volledige programma: zie www.djemaaelfnagent.com of de facebookpagina van de Gentse Lente.