Wat is die Gezellige Tallore nu eigenlijk?

 

De Gezellige Tallore is een project dat gedragen wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers en dat ondersteund wordt vanuit het Sociaal Huis. Tweemaal in de maand zullen wij een maaltijd aanbieden voor senioren uit Koekelare in de gemeenschapszaaltjes: eenmaal in Bovekerke en eenmaal in De Mokker.

De maaltijd in Bovekerke gaat telkens door op de derde vrijdag van de maand, startende op vrijdag 16 september om 11u30 in zaal ‘d Oude Schole’, de maaltijd in De Mokker gaat telkens door op de 4de dinsdag van de maand, startende op dinsdag 27 september om 11u 30 in ‘De Mokkernoare’.

We kiezen ervoor om de aanwezige senioren telkens op een maaltijd te trakteren die niet zo eenvoudig te bereiden is voor een alleenstaande senior. Deze maand staat bijvoorbeeld koeientong op het menu, maar we denken verder ook aan hutsepot, vol au vent, boelie, stoofvlees…. We werken hiervoor samen met traiteur ’t Wit Paard’ uit Ichtegem, die ook onze maaltijden verzorgt voor onze maaltijddienst.

Het opzet van het project is velerlei. Ten eerste willen we een gezonde maaltijd aanbieden aan onze Koekelaarse senioren. Ten tweede willen we ons ook gaan richten op de vereenzaamde en alleenstaande senioren in onze gemeente. Door eveneens een vervoersmogelijkheid van en naar de Tallore aan te bieden hopen we ook onze minder mobiele en eenzame senioren uit hun kot te lokken naar onze gezellige middag. Samen een lekker maaltijd nuttigen is natuurlijk op zich al gezellig, toch zullen we ook na de maaltijd nog zorgen voor een gezellige samenzijn. Wat we voorzien voor de eerste twee edities van de Tallore kan ik hier nog niet verklappen, maar dat er ambiance zal zijn dat is zeker! We voorzien als kers op de taart voor deze eerste twee keren ook een stukje gebak en gratis koffie voor de ingeschreven en deelnemende senioren. De Koekelaarse senioren zullen hiervoor een bon kunnen uitknippen in de Roepsteen van september. De maaltijd zelf zal steeds bestaan uit soep, een hoofdgerecht en een dessert, dit voor de schappelijke prijs van 8 EURO per persoon. Dranken worden apart aangeboden en worden verkocht aan zeer schappelijke prijzen. Wie vervoer wenst van en naar de Tallore kan dit aanvragen en betaalt 2 EURO per keer. Om het praktische haalbaar te houden vragen wij om in te schrijven ten laatste 2 werkdagen voor de maaltijd. Voor Bovekerke is dit dus ten laatste op dinsdag 13 september, voor De Mokker op vrijdag 23 september. 

 

Om dit mooie project te kunnen doen slagen doen wij beroep op een groep enthousiaste vrijwilligers. De voorbije maanden hebben wij verschillende keren vergaderd om tot deze dag te kunnen komen. Ondertussen hebben wij een gemotiveerde groep van een tiental vrijwilligers gevonden. Zij zullen instaan voor het klaarmaken van de zaaltjes, het vervoer, de bediening, de sfeer, het opruimen, … Zonder hen en de inzet van onze medewerkers zou dit project niet haalbaar zijn, mag ik u daarom vragen deze mensen in het bijzonder eens in het voetlicht te plaatsen. U dank hiervoor alvast! 

 

Onze groep vrijwilligers: Jef Ulenaers, Willy Van der Veken, Serge Vanhoutte, Viviane Vanhoverbeke, Suzanne Vanoverbeke, Bart Standaert, Roger Willems, Jean Paul Anseeuw (MOKZA), Freddy Verheye (MOKZA), Linda Lydou, Monique Messens, Rosa Depoorter, Gilberte Proot, Georgette Pleysier, Freddy Meerschaeghe, Marcel Delanghe (zaalverantwoordelijke Bovekerke), Johan Calus (zaalverantwoordelijke De Mokker)

Onze traiteur ’t Wit Paard Ichtegem

Onze medewerkers specifiek aan deze ‘Gezellige Tallore’: Sofie Bonny en Quanathi Staes (maatschappelijk werk thuiszorgdiensten), Ann Van der Veken (secretaris), Stijn Ramboer (voorzitter). 

Speciale dank ook aan de leden van de SAR en haar voorzitter  Hilda Jonckheere voor de steun.

Ondertussen vonden de twee eerste gezezllige tallores succesvol plaats in Bovekerke en De Mokker. Enkele sfeerbeelden vindt u hier onder. Zorg ervoor dat u er de volgende keer zeker ook bij bent. Reserveren kan tot twee dagen voor de maaltijd via het Sociaal Huis Koekelare op 051/58 10 01 of aan  het onthaal.

 

Smakelijk!

Stijn Ramboer

Voorzitter