Van 1 januari tot 15 augustus 2018 houden we in de provincie Antwerpen De Grote Ledenrace. De race tussen onze verschillende afdelingen begint ondertussen aardig onder stoom te komen en al meer dan 150 mensen sloten zich bij onze partij aan. Een record! Enkele afdelingen bereikten ondertussen bijna hun doelstelling en kijken uit op een mooie geldprijs* die ze kunnen inzetten voor de campagne bij de lokale verkiezingen van 14 oktober. Maar, de race is nog niet gelopen en elk lid kan nog zijn of haar steentje bijdragen! Een stand van zaken:

De tactiek om snel uit de startblokken te schieten heeft de afdeling Bornem duidelijk geen windeieren gelegd. Toch slinkt de aanvankelijk genomen voorsprong en zitten de eerste achtervolgers kort op de hielen. Met name de afdeling Kalmthout heeft er een stevige inhaalbeweging op zitten. Terwijl het aanvankelijk koffiedik kijken was of de nieuwe trainingstechnieken uit het Hoge Noorden resultaat zouden opleveren, lijkt het ondertussen ontegensprekelijk duidelijk dat er sprake is van een concurrentieel voordeel. Kampioenenafdelingen Mechelen en Antwerpen klampen ondertussen aan, en we vragen ons stilaan af of ze hun ideale vormpeil niet gewoon opsparen tot de kampioenschappen in de nazomer? Misschien zit de verrassing wel in de verschillende wijken of districten? Afdeling Wilrijk liet bij monde van sprintbom El Mzairh al verstaan dat ze zich nog niet gewonnen geeft, en de afdeling Merksem toont verbazingwekkend veel Grinta.

Laten we voorts ook niet de belangrijke outsiders in de race vergeten. De Keizer van Her'tals heeft nog geen meter kop gedaan, maar pedaleert gezwind en schijnbaar zonder moeite mee in de kop van het peloton. Met de snelle zandraces van de komende weken in het vooruitzicht verwachten we overigens ook nog iets van de afdelingen Turnhout, Mol en Balen. Het Zilvermeer, weet je wel? Met de Kempen ben je uiteindelijk nooit klaar, maar wat dan gezegd van onze Rupelianen? Als een stevige baksteen uit Boomse klei opgetrokken, wijken ze geen meter van de gele trui. Schelle ontpopte zich al tot dé revelatie van deze race en in Hemiksem en Rumst plannen ze naar verluidt nog een verrassingsaanval.

Wie de race zal winnen? Geen flauw idee, maar vast staat dat iedereen, ook jij, nog een steentje kan bijdragen om tot het gewenste resultaat te komen. Mensen overtuigen, leden werven, we gaan ervoor!


* trekkingsrecht op basis van reglement