Sinds 1 januari 2018 maakten we in provincie Antwerpen zo'n 150 nieuwe leden, en daar zijn we best trots op. We zijn daarmee samen met de West-Vlamingen de beste wervers van 't land en we hopen het komende jaar nog een tijdje op dit elan voort te kunnen gaan. Met de Grote Ledenrace, georganiseerd door sp.a provincie Antwerpen, wacht er overigens een serieuze beloning te wachten op de 5 afdelingen die als snelste en beste ledenwervers uit de bus komen. Leden werven, niks voor jou? Lees dan hieronder 4 goede redenen waarom leden voor ons zo belangrijk zijn en doe mee!

1/ Ambassadeurs

Onze leden zijn onze beste ambassadeurs. In de provincie Antwerpen hebben we in totaal zo'n 10000 leden, en al die leden gaan naar school, werken in een ploeg of team, discussiëren met familie, vrienden en kennissen over de maatschappij. Ze verspreiden onze boodschap in een veelvoud. Een multinational als Nike zou maar wat blij zijn met 10000 ambassadeurs op zo'n klein lapje grond, en wij zijn dat natuurlijk ook!

2/ Kennis en inhoud

Of het nu is op basis van kennis dan wel ervaring, al onze leden hebben een verhaal, hún verhaal, en dragen op die manier bij aan het programma en de standpunten van onze partij. Uiteraard halen we ook kennis van buiten de partij, maar geef toe, wat is er mooier dan échte doorleefde verhalen van je eigen vrienden en familie? Niets, toch?

3/ Trouw publiek

Nieuwsbrieven, social media, vergaderingen,... elke politieke partij, nationaal dan wel lokaal wil zijn boodschap kwijt. Vanuit de meerderheid communiceren we over onze beleidsprestaties, vanuit de oppositie leggen we uit dat het anders, socialer, eerlijker en beter moet. Onze leden zijn ons trouwste publiek en staan altijd hongerig te wachten op nieuws en info.

4/ 't moet plezant blijven

Uiteraard zijn we een ledenbeweging die vanuit zijn doelstellingen en programma's een democratisch proces vormgeeft, maar we gaan niet flauw doen, 't moet natuurlijk ook allemaal een beetje plezant blijven. Ledendagen, info- en gespreksavonden of gewoon gezellig samenzijn. Kortom: Kameraadschap! We zijn trots om socialist te zijn en beleven dat tezamen.

Geef toe, wat is er mooier dan lid zijn van een socialistische partij? Ondertussen al overtuigd om mee te doen aan de Grote Ledenrace? Werf dan online leden door te verwijzen naar deze link.