[image] In een interview met Metro leg ik samen met Johan Van de Lanotte uit hoe we na drie jaar van stilstand weer vooruit kunnen gaan.We wijzen erop dat onze partij al druk in de weer was met het congres Visie 2010 en dus al heel wat inhoudelijk voorbereidend werk verricht had.We zijn volledig klaar om de kiesstrijd aan te gaan.

Onze ploeg stapt naar de kiezer met thema’s waar de mensen werkelijk wakker van liggen. Het gaat dan over pensioenen, werk, degelijke gezondheidszorg, eerlijke banken en betaalbare energie. Vande Lanotte maakt zich weinig zorgen dat de komende debatten over de splitsing van B-H-V zullen gaan. “B-H-V moet gesplitst worden en een staatshervorming is noodzakelijk, laat dat duidelijk zijn.”. Maar ik word meer aangeklampt door verontruste jongeren die zich zorgen maken over hun pensioen. In plaats van hun flat te bemeubelen, voelen ze zich al verplicht om op hun 23ste aan pensioensparen te doen.””

Het betoog van Johan Vande Lanotte sluit daar naadloos bij aan: “Stel: ik zit in een debat met de andere Vlaamse partijen. Dan open ik met te vragen: wie wil er BHV splitsen? Iedereen is het erover eens dat dat nodig is. Mijn volgende vraag: wie wil er een grote staatshervorming? Wederom eensgezindheid. Vervolgens kunnen we daadwerkelijk debatteren over de uitdagingen voor de toekomst, bijvoorbeeld werk en pensioenen."