De provincie roept de gemeenten en hun burgers op om de strijd aan te gaan. Niet tégen iets of iemand, maar vóór het klimaat!       En dus uiteindelijk voor onszelf…Een strijd met alleen maar winnaars. Als elke deelnemer zijn ecologische voetafdruk een beetje verkleint, dijken we allemaal samen de CO²-uitstoot duchtig in. En dat kan met kleine inspanningen zoals met de fiets naar de bakker, groenten kopen bij een lokale boer, je huis isoleren, gerecycleerde producten kopen, enzovoort. De For Good app zet je op weg met welgemikte tips en uitdagingen. De Klimaatstrijd, een challenge in de For Good app, maakt de resultaten van iedere deelnemer, én van de gemeentes meet- en zichtbaar. Eén gemeente zal zich finaal tot kampioen van de Klimaatstrijd kronen. De provincie Antwerpen speelt de gemeenten bewust tegen elkaar uit om inwoners en milieu- en duurzaamheidsambtenaars extra te motiveren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Dé Klimaatstrijd

De provincie Antwerpen probeert het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken. De app van For Good geeft je de (p)App in de mond. Via www.deklimaatstrijd.be download je een link naar deze handige app die automatisch ieders ecologische voetafdruk berekent. De app geeft daarbij meteen ook een heleboel informatie en de nodige boost om Moeder Aarde een klein handje te helpen. De app daagt iedereen uit, maar geeft meteen ook kant-en-klare tips en tricks om de Klimaatstrijd succesvol aan te gaan. “De Klimaatstrijd dat is een challenge in de For Good app die voorbehouden is voor alle inwoners van de provincie Antwerpen. Samen met de uitdaging sta je niet eenzaam en alleen in de vuurlinie. Zo houdt hij niet alleen ieders eigen vooruitgang bij, maar hij berekent meteen waar je gemeente zich bevindt in het klassement. Het heeft wel iets om je buurgemeentes ecologisch verantwoord de loef af te steken,” zegt gedeputeerde Rik Röttger.

Verklein samen die ecologische voetafdruk

De Klimaatstrijd zorgt ervoor dat de provincie Antwerpen binnen afzienbare tijd niet plots aan de kust blijkt te liggen. De provincie rekent er natuurlijk op dat de gemeenten en haar inwoners alles op alles zullen zetten om de mooie trofee van de Kleinste Ecologische Voetafdruk binnen te halen. En - alvast voor een jaar - te laten pronken op de schouw van het gemeentehuis. Dat kan door zoveel mogelijk burgers in de gemeente te laten deelnemen.

Praktisch

Laat het gevecht tegen de klimaatsverandering jou ook niet koud? Ben je er klaar voor om er samen met de hele gemeente keihard in te vliegen? Surf dan snel naar www.deklimaatstrijd.be, download de app en help je gemeente mee aan de overwinning. Heb je de app al geïnstalleerd en wil je nu ook deelnemen aan de challenge? Doe dan eerst de nodige updates in de Play Store van je smartphone.

Voorlopig tekenden er al 38 gemeenten in voor de Klimaatstrijd. De andere 32 gemeenten van de provincie Antwerpen kunnen uiteraard ook nog deelnemen. Vanaf vandaag kan het snel gaan, want van zodra één inwoner van een gemeente deelneemt aan de challenge, staat zijn/ haar gemeente mee in het klassement van de Klimaatstrijd.

Wanneer:
Van 30 maart 2018 tot en met maart 2019

Waar:
in alle (deel)gemeentes van de provincie Antwerpen

Meer info:
www.deklimaatstrijd.be

www.facebook.com/groups/deklimaatstrijd/?ref=bookmarks

https://youtu.be/qW6TWtNUKr8