RSL maakt een klimaatswitch van 180° en pakt uit met een ambitieus klimaatplan, waar elke inwoner van RSL bij betrokken wordt.

Stad Roeselare schrijft een klimaatplan en kan dat niet alleen realiseren. Daarom wil de stad voor het ambitieuze plan samenwerken met burgers en ondernemers. Zij spelen een cruciale rol in het welslagen van De Klimaatswitch #vanRSL.

Een switch van 180°, samen met alle inwoners van de stad


"Als we een stad willen die gezonder, groener, duurzamer en aangenamer wordt, en die helemaal klaar is voor de vele uitdagingen van de toekomst, dan moeten we een switch maken", legt schepen van klimaat Michèle Hostekint uit. "Een draai van 180°, samen met alle inwoners van de stad."

Er opent een Klimaathuis in de Blekerijstraat waar iedereen terecht kan met vragen en bedenkingen en op vrijdag is er het Klimaatcafé #vanRSL. Ook online kunnen op klimaatswitch.be wilde, geniale en duurzame ideeën gepost worden.

RSL is niet van plan om stil te staan en lanceert heel wat duurzame projecten en acties zoals Het Klimaathuis en Klimaatcafé, een zoektocht naar de meest gezonde fietsroutes in de stad, elektrische laadpalen, klimaatscholen, restorestjes, groepsaankopen dak- en spouwmuurisolatie  of bijvoorbeeld zonnepanelen op stadsgebouwen. Ook een verdere uitrol van het warmtenet in RSL staat centraal.