Industrieel voedsel is de norm geworden. Het bevat veel zout, suiker en vet, maar ook minderwaardige kleurstoffen, smaakversterkers en vul- en bewaarmiddelen. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust en willen anders eten en kopen. Daarom is SamenSterker gestart met het project Korte Keten.

Korte Keten betekent dat er weer een rechtstreekse band ontstaat tussen de producent (boer) en de consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

Door te bestellen via www.samensterker.be/oost-vlaanderen (kies voor Korte Keten), kunnen klanten genieten van een korting. De bestelling wordt rechtstreeks geplaatst bij De Vierklaver. Vervolgens wordt de bestelling door de klant afgehaald in een afhaalpunt naar keuze, vanaf nu dus ook in Deinze. Bestellingen moeten uiterlijk op maandag worden geplaatst.

De Vierklaver heeft een aanbod van biologisch vlees en biedt ook goederen aan van andere boerderijen zoals bijvoorbeeld zuivelproducten van Hollebeekhoeve en Geitenboerderij ’t Eikenhof, biokazen van het Hinkelspel, schapenzuivel van de schapenmelkerij, etc. In het aanbod zitten momenteel vlees, zuivelproducten, dranken, brood en graanproducten, vegetarische producten, groenten, fruit en diverse seizoensproducten.

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat eerlijk, duurzaam en lokaal voedsel in de toekomst de norm én betaalbaar is. 

Voor meer info kan je terecht op de website van SamenSterker.