Op 10 maart is het zover: dan opent De Krook zijn deuren. Tijdens het openingsweekend kan je de binnenkant van het futuristische gebouw en de nieuwe bibliotheekwerking ontdekken aan de hand van een rondleiding met tientallen activiteiten. Op vrijdagavond is er naast de activiteiten in De Krook van 18u tot 22u ook een groot feest in de oude bibliotheek aan de Zuid.

Schepen van Cultuur Annelies Storms (sp.a): “Met De Krook krijgt onze stad een bibliotheek voor de toekomst. Natuurlijk kan je er nog altijd terecht om je boeken, cd’s en dvd’s te ontlenen, maar er wordt véél meer mogelijk. Zo komt er voor jongeren van 13 tot 16 jaar een gloednieuwe afdeling en we pakken ook uit met een nieuwe mobiele app. Daarmee kan je niet alleen boeken reserve-ren en verlengen, maar je kan er ook een score mee geven én je krijgt ook handige leessuggesties. De openingsuren worden ook uitgebreid; de bib is elke dag open tot 19 uur en op donderdag zelfs tot 21 uur.”

“De nieuwe bibliotheek wordt niet enkel een plek om te lezen, te studeren of te werken, maar ook the place to be om af te spreken en samen met je vrienden dingen te beleven”, geeft Annelies Storms enthousiast mee. “Er komen optredens, lezingen, workshops en andere activiteiten. Dankzij de buren van UGent en imec zal je zelf aan de slag kunnen gaan met technologieën als 3D-printen en virtual reality of meewerken aan onderzoek. De Krook wordt dé inspiratieplek voor cultuur, kennis en innovatie. Bovendien hebben de mensen met een hart voor Gent er langs de grote ramen een fantastisch uitzicht op onze stad”, besluit Annelies.

Na de officiële opening van De Krook op vrijdag, wordt zowel binnen als buiten een gratis stadsfeest georganiseerd om afscheid te nemen van het oude bibliotheekgebouw aan de Zuid. Met dj’s, concerten, literatuur, projecties en foodtrucks is er voor elk wat wils. Wie geen gratis ticket heeft kunnen bemachtigen voor de avondactiviteiten, kan na 23u toch nog op de dansvloer terecht. Tijdens het openingsweekend kan je het nieuwe bibliotheekgebouw tot in het kleinste detail ontdekken, genieten van indrukwekkende performances en zelf deelnemen aan de talrijke workshops en experimenten. Kom dus zeker langs en laat je verrassen door de veelzijdigheid van De Krook!