“180 miljoen euro, dat bedrag laat deze regering zomaar aan zich voorbijgaan. Ze zou het kunnen investeren in onderwijs, welzijn en natuur, maar ze schrapt liever in de budgetten.” De welzijnssector moet 98 miljoen euro besparen, en dat terwijl vorige week nog twee jonge meisjes in een politiecel moesten slapen omdat er geen plaats voor hen was. Er komt een vergrijzingsgolf op ons af, en toch denkt deze regering dat het nodig is om te besparen op woonzorgcentra en de centra voor kortverblijf.”

“Wat deze regering wel doet is de factuur naar de gezinnen doorsturen. Voor kinderopvang, voor onderwijs, voor openbaar vervoer, voor zorg, voor water. De facturen zijn verstuurd, maar zonder toekomstplan van deze regering voor gezinnen.”

Voor Joris Vandenbroucke is het duidelijk: “deze regering heeft last van bindingsangst en keuzestress. Angst om samen echte keuzes te maken, in plaats van ballonnetjes op te laten en snel weer te doorprikken. Maar er is een remedie”, zegt Joris Vandenbroucke. “Praten. Praten met de coalities die zich overal vormen naast het parlement. Praten met Ringland, praten met Hart Boven Hard en andere organisaties. Laat ze u inspireren. Om vooral geen kansen te laten liggen.”