Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 trekken PS en sp.a samen naar de kiezer. Dat was al eerder beslist. Nu is ook de volledige lijst goedgekeurd. Lijsttrekker Matthieu Degrez (PS) en Hannelore Goeman (sp.a), tweede op de lijst, lichten de volledige lijst toe.


Jeugd en vernieuwing en ervaring

  • De helft van de kandidaten komt voor de eerste keer op 
  • De uittredende gemeente- en OCMW raadsleden zijn: Emin Özkara (3), Hasan Koyuncu (5), Döne Sonmez (6), Abobakre Bouhjar (7), Ibrahim Domnez (9), Abdelkrim Ayad (15), Taoufik Ben Addi (17) en Bernadette Vriamont (18 sp.a). Elk van hen versterkt de lijst met ideeën en ervaringen uit de vorige bestuursperiode(n)


Brede lijst

De socialistische familie in brede zin is ook goed vertegenwoordigd: 

  • de jonge-socialisten van Schaarbeek, met voorzitster Laure D’ALTILIA (16)
  • de socialistische mutualiteiten van Schaarbeek, met voorzitster Christiane Catherin (8) 
  • vertegenwoordigers van de Femmes Prevoyantes Socialistes de Schaerbeek zoals Ewa Dolinska (14). 
  • Matthias Van Wijnendaele, voorzitter van sp.a Schaarbeek, staat op de 13de plaats.
  • De lijst wordt geduwd, op de 47ste plaats, door Georgy Manalis, voorzitter van PS Schaarbeek en leider van de OCMW-fractie.


Progressief antwoord

De Schaarbeekse socialisten willen een progressief antwoord geven op de groeiende dualisering van de gemeente. Die werd door de huidige meerderheid niet aangepakt, op sommige vlakken zelfs versterkt. De verkozenen van morgen zullen daarom moedige keuzes moeten maken, keuzes die resoluut inzetten op het samenleven in de gemeente, waar elke Schaarbekenaar de kans moet krijgen om iets van zijn of haar leven te maken. De PS-sp.a kandidaten zijn vastbesloten om de stem van alle Schaarbekenaars te laten horen  bij de verkiezingen van oktober.

 

Bijkomende inlichtingen:

Matthieu Degrez : 0472 60 46 33 – Hannelore Goeman : 0486 65 90 10 – Georgy Manalis : 0473 66 67 88