Annelies Storms en Daniël Termont mogen dit weekend opnieuw de Sint verwelkomen in de stad. Er is een Sintparade en een Sintshow, maar de pieten zorgen ook voor het nodige amusement. Met kunstige Piet kun je -samen met illustrator Carl Kneut- een groot schilderij maken dat daarna wordt afgegeven aan de Sint. Maar je kunt ook schoenen pimpen en speelgoed ruilen. Van 15 tot 17 uur in en rond de stadshal.  Het volledige programma vind je hier

Istanbul Ekspres: Voor het vierde jaar op rij brengen de Handelsbeurs en De Centrale de muzikale broeihaard van Istanbul naar Gent. Geef je vijf dagen lang over aan de oosterse melodieën en de Anatolische cultuur tijdens Istanbul Ekspres.

http://www.handelsbeurs.be/nl/festival/istanbul-ekspres

Lopende tentoonstellingen

S.M.A.K. : Gerard Richter - Vrienden verzamelen - Europalia Indonsesia - Archief Raoul De Keyzer - The Photographic 1: Other Pictures. Meer info

MSK: Van Bosch tot Tuymans. Nog tot 28 februari 2018

Design Museum: Hello Robot nog tot 15 april 2018

MIAT: Made by children. Kinderarbeid vroeger en nu. Lees meer.

Voor in de agenda:

  • 24 november: Symfonieorkest Vlaanderen en De Beren Gieren:  Rachmaninov revisited | The Isle: Dead or alive?. Stadscomponist Fulco Ottenvanger geeft een antwoord op Rachmaninov's "The Isle of the death"
  • 7 december: Museumnacht
  • 3-12 december: week van het Gents
  • 8-9 december: Daarom Lees ik. een tweedaags festival op 8 en 9 december dat het lees­plezier viert en de goesting om te lezen aanwakkert.