Dat blijkt uit het Randstad Employer Brand-onderzoek. Gent haalt het in het onderzoek van Brussel en de Vlaamse centrumsteden, en scoort op alle criteria (werksfeer, werkzekerheid, balans werk-privé) beter dan het gemiddelde van de lokale besturen.

In zijn achttiende Employer Brand-onderzoek bestudeerde Randstad voor het eerst ook de werkgeversaantrekkelijkheid van de lokale besturen. 55,4 procent van de Oost-Vlaamse respondenten zou de Stad en OCMW Gent graag als werkgever hebben. Dat is meteen het beste resultaat van alle Vlaamse lokale besturen.


Wat maakt Gent nu zo aantrekkelijk?


Gemiddeld doen de lokale besturen het erg goed en zijn ze een geduchte concurrent voor de privésector. Gent steekt er toch bovenuit als het aankomt op jobinhoud en de impact die het personeel kan hebben op het milieu en de samenleving. 'Uit onze eigen welzijns­enquête blijkt dat maar liefst 44 procent van onze mensen zich ambassadeur van Gent voelt', beaamt  Martine De Regge, schepen van Personeelsbeleid. 'Een grote groep engageert zich voor de stad, ook na half vijf.'

Herbekijk hier het vrt journaal