Op de agenda staat onder meer een nieuwe editie van "Glabbeek wandelt" met een eerste wandeling op donderdag 20 april 2017. Het vertrek is voorzien in de dancing onder ons in Molenbeek-Wersbeek.

Net als de voorbije edities zijn er dit jaar 36 begeleide gezondheidswandelingen. Twaalf donderdagen op rij organiseren we wandelingen van 3,5 en 10 kilometer, zegt schepen van toerisme Johnny Reweghs (sp.a). Je kan de totale kalender raadplegen via www.glabbeek.be/toerisme. Vorig jaar hadden 2906 mensen deelgenomen. Met dank aan onze Glabbeekse fruitveiling BFV genieten alle wandelaars wekelijks van gratis lekker Hagelands fruit. Ook zorgt de plaatselijke middenstand wekelijks voor proevertjes van Glabbeek. Op zaterdag 22 april neemt Glabbeek deel aan de bloesemweken van het Hageland. Hier kan je deelnemen aan een nocturne wandeling die start tussen 21u en 22u in het fruitbedrijf van de familie Stockx (Hoefstraat 1a, 3384 Attenrode-Wever). Dit is een wandeling van 3 km tussen de fruitplantages met brandende kaarsen. Na de wandeling kan je proeven van streekproducten en luisteren naar panfluitmuziek. Inschrijven kan via toerisme@glabbeek.be. Op zondag 30 april gaat de bijen- en bloesemdag door tussen 13u en 18u aan het parochiecentrum Attenrode,Doelaagstraat4 te 3384 Attenrode-Wever. Stap de wondere wereld van de bloemetjes en de bijtjes binnen op deze gezellige familiedag vol activiteiten.Bezoek fruitplantage, bijeninfostand, grimestand, kinderworkshops, boeiende zoektocht, natuurwandeling met gids en de streekproducten- en infomarkt. Op zondag 23 juli is er de geocaching wandeling met het gezin van ongeveer 5 km. Deze start in de voetbalkantine van toekomst Bunsbeek, Vlaastraat 3 te 3380 Bunsbeek. Deze wandeling is een zoektocht naar schatten die verstopt liggen in allerlei vormen. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Op zaterdag 7 oktober 2017 gaat de vijfde editie door van "Glabbeek proeft". Dit event gaat door in zaal Glazuur te Glabbeek. Tussen 18u en 18u30 kan je vertrekken voor een proevertjes wandeling van ongeveer 5 km. Vanaf 19u30 kan je gaan proeven aan de verschillende standjes met streekproducten en er zijn demo’s van Peter van Asbroeck meld onsschepen van toerisme Johnny Reweghs (sp.a). Van 21u tot 21u30 laat Eric Thomsen je genieten van mooie covers en zal er gelachen worden met Dirk Bauters.

OCMW-Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a) :Samen met het OCMW organiseert de diensttoerisme ook nog enkele activiteiten met gratis busvervoer voor de deelnemers van Rap op stap in Glabbeek. De eerste uitstap is voorzien op maandag 17 april naar Bokrijk. Dinsdag 18 juli naar de zoo van Antwerpen, Maandag 7 augustus naar Plopsa co en op dinsdag 31 oktober naar Bobbejaanland Halloween. Info: toerisme@glabbeek.be of 016/779393.