Rondleidingen in het STAM

Kom tijdens de donkerste dagen van het jaar gezelligheid opzoeken in het STAM, met of zonder kinderen.

Tijdens de eindejaarsweek van dinsdag 26 t.e.m. zaterdag 30 december is er elke dag een gezinsrondleiding in 'Het verhaal van Gent' - goed voor 1,5 uur kwaliteitstijd met je kroost. Niet alleen de gids komt aan het woord - jullie ook!

Kinderen kunnen zich ook op sleeptouw laten nemen door Cuberdanny in het doe-boekje 'Cuberdanny zoekt een toren' - verkrijgbaar aan de balie, voor kinderen vanaf 7 jaar die samen met hun (groot)ouders het museum bezoeken.

Ook de tentoonstelling Stad en universiteit. Sinds 1817 is nog steeds te bezoeken. Meer info

Winterwonderkasteel

De Winterfeesten katapulteren het Gravensteen dit jaar helemaal terug in de tijd. Het is kerstmis 1183. De graaf van Vlaanderen ontvangt de Engelse koning en zijn familie in zíjn Winterwonderkasteel. Knetterende haardvuren, kaarsen die het kasteel verlichten en overal muziek. Toch is de spanning voelbaar. Hier en daar klinkt er een valse noot. Het spel van de macht wordt voluit gespeeld ... Licht en donker geraken verwikkeld in een vurig gevecht dat een onverwachte ontknoping kent.

Er valt vanalles te beleven: er is een pop-upbar, aperitiefconcerten, een verhalenfestival, het spekkenfestival en er zijn laatavondopeningen, zodat je vanop de kantelen van het Gravensteen kan genieten van de mooi verlichte binnenstad. 

Van 15 december tot en met 7 januari

 Meer weten?

Eindejaarsvuurwerk

Vooraleer we aan het nieuwe jaar beginnen, moet er natuurlijk afgeteld worden. Dat kan, samen met mij en Daniël Termont, de burgemeester van Gent. Wanneer? Iets voor 00 uur tellen we af, onmiddellijk gevolgd door een spetterend vuurwerk. Waar? Aan Portus Ganda!


Lopende tentoonstellingen

Huis van Alijn:  is opnieuw open met een gloednieuwe opstelling. Ze speelt in op nostalgie, en nostalgie is emotie en herkenbaarheid. Meer info

S.M.A.K. : Gerard Richter - Vrienden verzamelen - Europalia Indonsesia - Archief Raoul De Keyzer - The Photographic 1: Other Pictures. Meer info

MSK: Van Bosch tot Tuymans. Nog tot 28 februari 2018. Meer info

Design Museum: Hello Robot nog tot 15 april 2018. Meer info

MIAT: Made by children. Kinderarbeid vroeger en nu. Meer info. (Laatste maand!)

Museum Dr. Guislain: over angst en emoties. Meer info

Sint-Pietersabdij: In de ban van de tijd: ver een van de meest fascinerende fenomenen aller tijden: de Tijd. Meer info

Voor in de agenda:

  • 14 januari: Nieuwjaarsdrink
  • 31 januari tot en met 4 februari: Lichtfestival