Schaarbeek Info is een belangrijk informatieinstrument van de gemeente waarin ook een fors bedrag wordt geïnvesteerd.

Je verwacht  dan ook dat alle inwoners Schaarbeek Info in hun brievenbus ontvangen. Dit is echter niet het geval ! Verschillende inwoners uit de Dailly – Bremer wijk klagen dat zij slechts zelden Schaarbeek Info in hun bus krijgen.  Maar ook uit andere wijken komen regelmatig klachten ivm de slechte verdeling van het gemeentelijk informatieblad.

Op de gemeenteraad van 15 oktober 2008 heb ik gevraagd:

  • Wie de verdeling doet van Schaarbeek Info?
    Of het ook verdeeld wordt in de brievenbussen met een sticker “geen reclamedrukwerk“?
  • En wat de kost is voor de verdeling van Schaarbeek Info? Welke controle is er op de uitvoering van de verdeling van Schaarbeek Info?
  • Zijn er sancties voorzien bij niet naleving van het contract voor de verdeling?

Volgens Schepen Nimal (MR-FDF) bevoegd voor informatie gebeurt de distributie door één van de grootste distributeurs Belgique Diffusion. Schaarbeek-Info wordt apart bedeeld ook in bussen zonder publiciteitssticker en dat kost de gemeente 63 €/1.000.

Het is mogelijk dat sommige delen van Schaarbeek minder goed bedeeld worden. Ter controle heeft de vzw Schaarbeek Info een lijst van inwoners die systematisch melding maken of ze het blad hebben ontvangen. Iedereen kan ook altijd aan de gemeente of de vzw signaleren dat ze Schaarbeek Info niet hebben ontvangen. Dat wordt dan bij de distributeur gesignaleerd.