Het is Krokusvakantie, het ideale moment om er eens met de kinderen op uit te trekken. De Gentse Musea hebben hun uiterste best gedaan om gezinnen met kinderen te verwelkomen tijdens de Krokusvakantie. Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 februari doen 10 Gentse musea  mee aan Krokuskriebels, een initiatief van de Gezinsbond waarbij de deelnemende musea meer gezinnen naar het museum willen lokken. Dat doen ze met activiteiten waar zowel ouders als peuters samen kunnen aan deelnemen. Zo kan je in het Miat een peutertoernee doen en is het museum nu erkend als babyspot: je kan er borstvoeding geven op een rustige plek, er is een luiertafel en je kan babyvoeding laten opwarmen in het café. Maar ook in de andere musea valt er vanalles te beleven.  Kijk hier naar alle activiteiten van Krokuskriebels. 

Het Lichtfestival is gedaan, maar je kan nog altijd een beetje nagenieten hier en daar: 

Tegenlicht: Op de Tegenlicht-wandelroute kan je een twintigtal foto's bekijken van kunstenaar Bert Verstaen. Hij is de bezieler van Graffitilights, een kunstproject waarin hij kunst met technologie verbindt. Het resultaat zijn echte foto's, gemaakt zonder Photoshop, maar wel met heel wat lichtmagie en dat extra beetje verbeelding. Nog tot en met 22 februari op verschillende plaatsen in Gent. Meer info vind je hier.

MIAT: Het Miat zet de deuren van haar depot open, nog tot en met 22 juli 2018. Voor ‘Open depot: collectie licht’ selecteren collectiemedewerker Michel Delabarre en verzamelaar Antoon Devogelaere enkele bijzondere stukken uit de omvangrijke lichtcollectie van het museum. Daarnaast toont het MIAT ook affiches, reclames, folders, productcatalogi en reclamefilms die deze lichtcollectie rijk is. Meer info vind je hier.

Design Museum: In het Design museum kun je nog tot 6 mei 2018 gaan kijken naar de kinetische lichtinstallatie ‘LeveL – The Fragile Balance of Utopia’ van het Oostenrijkse designerduo mischer’traxler studio. ‘LeveL’ toont het fragiele evenwicht van perfecte systemen in een maatschappij en verbeeldt hoe gevoelig netwerken zijn voor invloeden van buitenaf en binnenin. Eén element uit balans heeft invloed op het hele systeem en doet de installatie letterlijk wankelen. Meer info vind je hier.

Geniet van de vakantie!

Lopende tentoonstellingen

Huis van Alijn:  heeft een gloednieuwe opstelling. Ze speelt in op nostalgie, en nostalgie is emotie en herkenbaarheid. Meer info

S.M.A.K. : Gerard Richter - Vrienden verzamelen - Europalia Indonsesia - Archief Raoul De Keyzer - The Photographic 1: Other Pictures. Meer info

MSK: Van Bosch tot Tuymans. Nog tot 28 februari 2018. Meer info

Design Museum: Hello Robot nog tot 15 april 2018. Meer info

MIAT: Made by children.  Meer info

Museum Dr. Guislain: over angst en emoties. Meer info

Sint-Pietersabdij: In de ban van de tijd: ver een van de meest fascinerende fenomenen aller tijden: de Tijd. Meer info