Nu is het echt aftellen naar het Lichtfestival. Nog vijf dagen en het is zover!

Maar je kan nu al aan je voorbereiding beginnen. Je kan het plannetje met daarop een korte beschrijving van alle kunstwerken nu al downloaden of de website al eens grondig bestuderen.

Er is veel te zien en er is veel variatie. Er zijn grote en spectaculaire werken. Er werden kansen gegeven aan zowel internationale kunstenaars als lokaal, aanstormend talent. En er werd samengewerkt met Gentse cultuurpartners en scholen. 

Ook off-parcours valt er heel wat te beleven. Ook in het Design museum, Miat en S.M.A.K., Sint-Pietersabdij en de Krook kan je terecht voor een extra programma. 

Kom met het openbaar vervoer of met de fiets. Met de fiets mag je wel niet op het parcours, die laat je best achter in één van de extra fietsenstallingen. En op het parcours loop je tegenwijzerzin. 

Oh ja: kom op woensdag, donderdag of zondag. We denken dat dat de rustigste dagen zullen zijn. 

Maar vooral: geniet ervan!


Lopende tentoonstellingen

Huis van Alijn:  is opnieuw open met een gloednieuwe opstelling. Ze speelt in op nostalgie, en nostalgie is emotie en herkenbaarheid. Meer info

S.M.A.K. : Gerard Richter - Vrienden verzamelen - Europalia Indonsesia - Archief Raoul De Keyzer - The Photographic 1: Other Pictures. Meer info

MSK: Van Bosch tot Tuymans. Nog tot 28 februari 2018. Meer info

Design Museum: Hello Robot nog tot 15 april 2018. Meer info

MIAT: Made by children.  Meer info

Museum Dr. Guislain: over angst en emoties. Meer info

Sint-Pietersabdij: In de ban van de tijd: ver een van de meest fascinerende fenomenen aller tijden: de Tijd. Meer info

Voor in de agenda: