Het is zomer. Dat betekent vakantietijd, familietijd en ontspanning. Er staan vast een paar uitstappen op je agenda. Misschien wel naar een van de West-Vlaamse provinciedomeinen? Naast rust en groen vind je er activiteiten voor jong en oud – van baby tot senioren. Ook in de volgende legislatuur blijven we fors investeren in die unieke recreatieplekken, met focus op kinderen en ouderen.


Speelplezier voor de allerkleinsten

Met de kinderwagen naar het provinciedomein? Absoluut. De buitenlucht doet ook baby’s goed. Dat onderstreepte Kind & Gezin trouwens eerder dit jaar met het project ‘Buitenbaby’s’: een oproep naar ouders en de kinderopvang om met baby’s en peuters buiten te spelen. Onze West-Vlaamse provinciedomeinen verwelkomen onze allerkleinsten met open armen: de domeinen zijn toegankelijk met een kinderwagen, er zijn speelimpulsen voor peuters en er worden activiteiten georganiseerd voor jonge ouders met hun baby’s en peuters.


Op avontuur in het speelbos

Grotere kinderen en pubers zijn misschien al ietsje minder makkelijk te overhalen voor een middagje provinciedomein. Onze provinciedomeinen doen echter hun uiterste best om de concurrentie aan te gaan met Fortnite en tablets. Er komen meer en meer speelbossen en avontuurlijke speelruimtes. In provinciedomein De Gavers in Harelbeke opent eind juni bijvoorbeeld een volledig vernieuwde avontuurlijke speelruimte in het groen.


Vakantie in eigen provincie

Uiteraard is West-Vlaanderen een fantastische bestemming voor actieve senioren. In de provinciedomeinen is het heerlijk wandelen of fietsen. En na afloop staat er een koffie of biertje klaar in het cafetaria. Moeilijker te been? Ook dat lukt. Elk domein beschikt over voldoende parkeerruimte, er zijn voldoende rustplaatsen en goede paden die toegankelijk zijn met een rollator of rolstoel.


Elkaar ontmoeten

Kortom, onze investeringen in provinciedomeinen zorgen ervoor dat iedereen op zijn tempo ontspant, in beweging is en geniet van de natuur – wat onze fysieke en mentale gezondheid ten goede komt. Het is ook een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Daarom willen we deze investeringen absoluut verderzetten en, meer nog, versterken met een aantrekkelijk aanbod van activiteiten voor elke doelgroep.

Ontdek onze provinciedomeinen. Meer tips voor een leuke vakantie in eigen provincie? Je vindt pakken inspiratie op de website van onze provincie.