Op vrijdag 28 april vond de vernissage van de tentoonstelling ‘Open’ van de leerlingen van het 6de jaar ‘Toegepaste beeldende kunst’ en ‘Artistieke Opleiding’ van De Wijnpers, in aanwezigheid van gedeputeerde Marc Florquin, plaats.

'Het onbetwistbare hoogtepunt voor onze laatstejaars ‘Toegepaste beeldende kunst’ en ‘Artistieke Opleiding’ van de Wijnpers is de tentoonstelling van hun kunstwerken’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs. ‘Meer dan een jaar hebben ze hier naar toe gewerkt’.

Het thema van dit schooljaar was ‘OPEN’. De leerlingen moesten dit vierletterwoord vertalen in een beeld waarbij ze zelf de kunstvorm mogen kiezen.

‘Onze leerlingen vonden extra inspiratie bij andere kunstenaars, in theaterbezoeken en filosofische werken. Ze kozen ieder hun eigen beeldtaal en doorliepen een boeiend creatief proces. Bovendien konden ze in hun 2-weekse stage de nodige praktische vaardigheden opdoen om hun eindwerk te vervolmaken. Ze tonen hun persoonlijke interpretatie van het thema in een ruime waaier aan kunstuitingen zoals ruimtelijk werk, schilderijen, affiches, foto’s, installaties, kinderboekjes en stripverhalen, zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers.

De tentoonstelling kan bezocht worden op zaterdag 29 april van 10 tot 17 uur en van dinsdag 2 mei tot vrijdag 5 mei tussen 8 en 18 uur in het Provinciehuis, Provincieplein 1 in Leuven.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.