Op 29 en 30 april tonen de leerlingen van het 6de jaar ‘Toegepaste beeldende kunsten’ van de provinciale school De Wijnpers in Leuven hun kunsten.

Ze vierden hun creativiteit bot in de tentoonstelling FastForwar(t) met als thema ‘Light’. Hun eindwerken zijn te bezichtigen in het SLAC in Leuven.

‘Het onbetwistbare hoogtepunt voor onze laatstejaars ‘Toegepaste beeldende kunsten’ van de Wijnpers is de tentoonstelling van hun kunstwerken’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs. ‘Meer dan een jaar hebben ze hier naar toe gewerkt’.

‘Onze leerlingen vonden extra inspiratie bij andere kunstenaars, in theaterbezoeken en filosofische werken. Ze kozen ieder hun eigen beeldtaal en doorliepen een boeiend creatief proces. Bovendien konden  ze in hun 2-weekse stage de nodige praktische vaardigheden opdoen om hun eindwerk te vervolmaken. Ze tonen hun persoonlijke interpretatie van het thema in een ruime waaier aan kunstuitingen  zoals ruimtelijk werk, schilderijen, affiches, foto’s, installaties, kinderboekjes en  stripverhalen, vult Lut Lambert, directeur van De Wijnpers, aan.

De tentoonstelling opent op 29 april en kan bezocht worden op vrijdag 29 april van 19 tot 21.30 uur en zaterdag 30 april van 10 tot 17 uur in het SLAC in Leuven.

Op vrijdag 29 april vindt de vernissage van de tentoonstelling FastForwar(t) van de leerlingen van het 6de jaar ‘Toegepaste beeldende kunsten’ van De Wijnpers plaats.

Adres: SLAC, Dirk Boutslaan 60-62 in Leuven