In De Zevende Dag werd afgelopen zondag gedebatteerd over de toekomst van de VRT. De openbare omroep moet nog verder bezuinigen - na een reeks eerdere besparingsrondes - met veel naakte ontslagen tot gevolg. Katia Segers benadrukte dat de VRT nu reeds één van de meest performante en meest gewaardeerde openbare omroepen van Europa is. "De afgelopen vijftien jaar zijn er bij de VRT al één op drie mensen vertrokken, als er ooit al vet op de soep is geweest, dan is die er nu helemaal af."

De extra besparingsinspanning die nu van de VRT geëist wordt, zal een zware impact hebben op het aanbod van de openbare televisiekanalen en radiozenders. De Vlaming wordt daar de grote dupe van. "Vandaag krijgt de Vlaming ongelofelijk veel waar voor z'n geld, en het is belangrijk dat we dat kunnen blijven bewaren", aldus Katia Segers, "programma's als Thuis of mensen als Martine Tanghe zijn uitgegroeid tot iconen in de Vlaamse huiskamers, die ons verbinden en onze cultuur bepalen, en de VRT gaat nu onvermijdelijk in dat aanbod moeten schrappen."

Ze benadrukte tevens dat hierdoor de marktversterkende rol van de VRT in het gedrang komt: "We gaan veel minder fictie zien, en als we veel minder goeie reeksen op de VRT zien, gaan we ze ook minder zien op de commerciële zenders. De openbare omroep is de aanjager die de markt versterkt, die zorgt voor kwaliteit en de lat hoog legt voor andere spelers. Daar profiteren we als Vlaming alleen maar van."

"Minder VRT, is dus enkel minder Vlaanderen", zo besluit Katia Segers. Bekijk hier het volledige debat in De Zevende Dag (04/10/2015)