Dat Kortrijk binnenkort een nieuwe fuifzaal rijker is, is oud nieuws. Maar dat de zaal op 1 september de deuren opent, DEPART zal heten en jij er misschien wel de eerste plaat zal opleggen is nieuw.

De voormalige NMBS loods heeft een nieuwe ‘kop’, een nieuw begin, een nieuw vertrekpunt. Niet alleen een vertrekpunt voor de toekomst van het gebouw of de site, maar ook één voor de toekomst van onze stad, onze jonge burgers. Dat is wat DEPART een mooie naam maakt: Den Depart, het vertrekpunt in onze streektaal… De naam DEPART zal worden vergezeld van de ondertitel ‘evenementenhal’, want het gebouw is dan ook veel meer dan een fuifzaal. Een grote quiz, een minibeurs, een optreden of een lezing voor groot publiek is net zo goed mogelijk in de zaal.

Op 1 september is het zover. Dan schenken we de zaal aan de Kortrijkse jonge feestvierders. En hoe doen we dat beter dan met een dijk van een party. Binnenkort lossen we de eerste namen van de line-up. Hou daarom ook de Facebookpagina van DEPART in de gaten. 

Ondertussen lopen ook de eerste boekingen voor de fuifzaal binnen. De Kortrijkse jeugdverenigingen kregen de kans om zich in te schrijven via een voorboekmoment. Meteen daarna konden ook alle andere organisaties, verenigingen en bedrijven hun plek op de kalender verzilveren. En dit loopt goed: er zijn reeds meer dan 20 boekingen, waarvan het grootste gedeelte voor de zaal op volledige capaciteit.

Maar er is nog plaats voor meer, uiteraard. Wie ruimte zoekt voor een feestje, een event, een minibeurs, grote quiz,… zal in DEPART in elk geval een goede partner vinden. Met een kurkdroge akoestiek, enorme mogelijkheden om te takelen, gekoelde drankenbergingen en voorgebouwde barunits, vestiaires, een EHBO-unit en zelfs een afgesloten buitenzone is het gebouw voorzien om in een handomdraai te voldoen aan de noden van grote en kleine events. De zaal is ook opdeelbaar:de capaciteit, en dus ook de huurprijs, is aangepast voor events met 250 – 575 – 850 – 1150 en 1500 bezoekers.
Alle info kan je verkrijgen via depart@kortrijk.be.

VACATURES

Event-huis Kortrijk is de ploeg binnen het Stadsontwikkelingsbedrijf (AGB SOK) die instaat voor de verhuur van DEPART. Een ploeg met ervaring, want reeds jaren staan zij in voor de Budafabriek, Budascoop, en de Budatoren. Sinds kort werden daar de Broeltorens en de Paardenstallen aan toe gevoegd. Ook voor events in deze gebouwen kan je bij depart@kortrijk.be terecht.

Met de fuifzaal erbij zal de ploeg versterkt worden. Daarom lanceren we vandaag ook drie vacatures, ééntje voor een Evenementbeheerder die voornamelijk zal instaan voor de events in de fuifzaal, en twee technisch medewerkers exploitatie. Deze vacatures verschenen vandaag op de website van de Stad Kortrijk en de facebookpagina van DEPART .

https://www.kortrijk.be/nieuwe-vacatures-bij-agb-sok

Meer info: Schepen van Jeugd, Bert Herrewyn, bert.herrewyn@kortrijk.be, 0496 25 81 54