Het ziet er goed uit voor het Designmuseum: naast de 4,3 euro die het eerder al van de stad Gent kreeg, krijgen ze nu 2,5 miljoen euro FoCI-subsidie extra van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Zo zal het Designmuseum het museum kunnen uitbreiden met een nieuwe vleugel. De nieuwe vleugel zal onderdak bieden aan snel wisselende tentoonstellingen, workshops, horeca en een lift.

Stad Gent trok eind 2016 al 4,3 miljoen euro uit voor de nieuwe vleugel van het Design museum - ik ben ontzettend blij dat dankzij de steun van minister Gatz het dossier nu ook echt opgestart kan worden. Dankzij de nieuwe vleugel krijgt het museum een optie op de toekomst en krijgt het braakliggend stuk grond in hartje Gent eindelijk een invulling. Het Designmuseum is veel meer dan een museum, het is een bondgenoot voor de brede designsector in Gent en ver daarbuiten.

Annelies Storms, schepen van Cultuur

Lees meer in het <a href="http://persruimte.stad.gent/159305-design-museum-gent-krijgt-2-5-miljoen-euro-voor-nieuwe-vleugel">volledige persbericht</a>.