Schepen van cultuur Annelies Storms en schepen van Facility Management Martine De Regge investeerden fors in een nieuwe presentatie van de vaste collectie van het Designmuseum. Vanaf 18 mei openen 3 nieuwe verdiepingen voor het publiek. Ze worden ingepalmd door 'Object Stories', een nieuwe, hedendaagse presentatie van de vaste collectie en 'Hide & Seek', de eerste solotentoonstelling van de Nederlandse designer Maarten Baas.

Annelies Storms: “Dit is een investering voor de toekomst! De nieuwe presentatie zorgt voor een flexibele collectietentoonstelling die elk collectiestuk tot zijn recht doet komen. Van deze investering van 220.000 euro zullen niet alleen de beperkte selectie collectiestukken die getoond worden kunnen profiteren, maar ook de duizenden stukken die in het depot zitten. Design Museum Gent gaat voluit voor een dynamische presentatie waarbij bezoekers zelf mee betekenis geven aan de collectie.”

Martine De Regge: “Er werden ook een aantal renovatiewerken uitgevoerd. Op slechts een maand tijd werden de platte daken van het museum volledig vernieuwd en geïsoleerd. Naast de koepel, werden ook de lichtstraten vernieuwd en voorzien van verduisterende screens. Alles samen trok de Stad Gent hiervoor 578.578 euro uit.”