De bijzondere Kamercommissie over de ontmanteling van Dexia komt maandag uitzonderlijk samen om zich te buigen over de belangrijke nieuwe informatie die sp.a-Kamerlid Dirk Van der Maelen bovengespit heeft in het dossier. Marie-Christine Marghem (MR), de voorzitster van de commissie, vindt de informatie belangrijk genoeg om er een extra zitting aan te wijden.

 

Van der Maelen maakte vorige week bekend dat hij gestoten was op 'zeer belangrijke nieuwe Dexia-informatie die een bijzonder licht laat schijnen op een bepaalde fase van het dossier'. Details kon hij echter niet kwijt omdat de gegevens vallen onder het beroepsgeheim. Ze zijn volgens hem echter van die aard dat het nodig is de commissie om te vormen tot een formele onderzoekscommissie, met meer bevoegdheden, om de informatie uit te diepen.

De sp.a-er stuurde de gegevens naar Marghem met het verzoek de commissie samen te roepen zodat hij uitleg kan geven en zijn collega's zouden kunnen beslissen wat ermee aan te vangen. Marghem gaat daar nu dus op in. Gisteren zei ze dat ze ook de experts al opdracht heeft gegeven op zoek te gaan naar de antwoorden op de vragen van Van der Maelen in de data rooms die werden geopend voor de commissie.

Volgens Marghem wordt het maandag een zitting achter gesloten deuren. Maar ze ziet niet de noodzaak in van de oprichting van een onderzoekscommissie. 'De experts zeggen dat ze alle antwoorden te pakken zullen krijgen. We zullen de informatie van Dirk Van der Maelen, die inderdaad belangrijk is, met de grootst mogelijke ernst behandelen en daarbij tot het uiterste gaan. Daarvoor is het niet nodig een onderzoekscommissie op te richten.'

www.tijd.be