Na de geslaagde editie van Triënnale Brugge en het URB EGG-café in 2015 op de site Gistfabriek en de Pre-Triënnale vorig jaar bij de Gentpoort, organiseert Triënnale Brugge in 2017 opnieuw een Pre-Triënnale met een URB EGG-café: een bruisende artistieke zomerse stek om Brugge anders te beleven.

Als locatie werd dit jaar gekozen voor de parkzone tussen Station en de Boeveriepoort, grenzend aan het water. Het URB EGG-café inplanten op een gedeelte van de Vesten dat zeer weinig gekend is bij de lokale bevolking geeft deze plek een nieuw élan: een nieuwe open en gastvrije ruimte ontstaat. De locatie is zichtbaar van op de openbare weg, met voldoende passage van zachte weggebruikers en de nabijheid van het openbare vervoer. 

Voor het URB EGG-café zoekt Triënnale Brugge momenteel naar een partner die instaat voor de uitbating van het concept. Kandidaten dienen hun voorstel uiterlijk op 27 februari 2017 om 10.00 uur te bezorgen aan Triënnale Brugge, Brugge Plus vzw, Lange Vesting 112, 8200 St-Andries. 

Meer info vind je hier.