Vlaams minister Joke Schauvliege stelt om 14 uur de fonteinen op de Kaai in werking en daarna kan het feest losbarsten. De winkels in de binnenstad zijn in de namiddag open voor een leuke shoppingzondag en verenigingen krijgen die dag de kans om zelf activiteiten te ontplooien. Vanaf 19 uur start naar jaarlijkse traditie Begijnhof in Kaarslicht en om 20u30 krijgt het volksfeest een festelijke apotheose met een spetterend vuurwerk langs de Demer.

Dé publiekstrekker is ongetwijfeld de eendjeskoers ten voordele van vzw Home Martine Van Camp en vzw De Bremberg. Ruim 10.000 eendjes zullen die dag strijden voor de hoofdprijs: een Volvo V40 Black Edition geschonken door garage Rutten.

'Het is de bedoeling om iedereen bij het grote volksfeest te betrekken', volgens schepen van Cultuur en Toerisme Jos Uyttebroek. 'Het is dan ook fijn om te zien dat we kunnen rekenen op de steun en het enthousiasme van de horeca en de middenstand en dat ook vele Diestse verenigingen op de kar zijn gesprongen. Tenslotte wordt ook professionele animatie ingehuurd om er een nooit gezien volksfeest van te maken.'