Immense stoet vanuit dorp naar podium Music for Life

Wachtebeke mag eind dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis gastheer spelen voor Music for Life. “Een hele eer”, zegt burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders). “Er is nu al een stroom van voorstellen en plannen om iets te doen voor het goede doel.”

Het is nu al duidelijk wat Wachtebeke zal geven in de laatste week van dit jaar. “We hebben al een tennis- en loopmarathon, een gemeenschappelijke actie van alle jeugdverenigingen en de badeendjesrace op de Langelede op zaterdag 28 oktober waarbij 10.000 gesponsorde badeenden gaan zwemmen. Het wordt een onvergetelijk moment.”

De gemeente Wachtebeke maakte samen met de 19 gemeentelijke adviesraden een actieplan op. “Alle verenigingen kunnen projecten indienen bij de Koning Boudewijnstichting. Uit de goedgekeurde lijst zal een stuurgroep drie aan Wachtebeke gerelateerde projecten kiezen. Uiteraard zullen ook nog andere goedgekeurde doelen op steun kunnen rekenen.” Vast staat nu al dat een immense stoet op zaterdag 23 december vanuit het dorp richting MFL-podium stapt. “De winnaar van de badeendjesrace zal dan de cheque, ongetwijfeld goed gevuld, aan de presentatoren van Studio Brussel mogen overhandigen”, besluit de burgemeester. “Wachtebeke zal absoluut als warmste gemeente op de kaart komen