Burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders) trekt met tien nieuwkomers naar verkiezingen

HET NIEUWSBLAD EMIEL TACK (over genomen uit Het Nieuwsblad)

Anders trekt naar de kiezer met acht onafhankelijke kandidaten, vier groenen en zeven SP.A’ers. De partij wil het beleid verderzetten. FOTO: EMT 

 ‘Anders deed het. Anders doet het’: met deze slogan trekt Anders, de partij van zetelend burgemeester Rudy Van Cronenburg, naar de gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben heel wat nieuwe kandidaten”, zegt de lijsttrekker.

Schepenen Van Vlaender en Meers niet meer op lijst. Ook schepen De Smet stelt ambt ter beschikking

De kandidatenlijst van Anders ziet er helemaal anders uit dan zes jaar geleden. “Op onze lijst staan maar liefst tien politiek maagdelijke kandidaten”, aldus huidig burgemeester Rudy Van Cronenburg.

“Dat is inderdaad een heel pak, maar we maken ons sterk dat we onze verkiezingsslogan hiermee kunnen waarmaken. We hopen ook in de toekomst het mandaat van de kiezer te krijgen om verder te werken aan een ander Wachtebeke.”

De partij stelde ook een aantal speerpunten uit het verkiezingsprogramma voor.

“We willen het fietsnetwerk voor zowel woon/werk- en woon/schoolverkeer als voor recreatief fietsen stimuleren”, klonk het bij de presentatie.

“Zwerfvuil en sluikstorters verdienen een harde aanpak. Daarnaast willen we trouwens blijven focussen op de goed werkende wijkplatforms en zullen we in de toekomst onze gemeentelijke toeristische troeven verder uitbouwen en beter in het daglicht stellen.”

Anders trekt naar de kiezer met acht onafhankelijke kandidaten, vier groenen en zeven SP.A’ers.

Negentien jaar

Opmerkelijk is dat de huidige schepenen Rudy Van Vlaender en Urbain Meers niet langer een schepenambt ambiëren. “Schepen Van Vlaender wil in de toekomst meer tijd inbouwen voor zijn familie”, verduidelijkt Van Cronenburg.

“Voor Urbain Meers is de leeftijd een doorslaggevend argument. Hij wordt 78. Schepen De Smet stelt zijn ambt eveneens ter beschikking. Hij blijft wel op de lijst staan en is met zijn 71 jaar meteen de oudste kandidaat”, zegt hij.

Student Quirijn Tanghe is dan weer de jongste kandidaat. Hij is pas 19 jaar.

Na SP.A-man Rudy Van Cronenburg zijn Christine Bax (onafhankelijk) en ex-scheidsrechter Guy Bral respectievelijk de tweede en derde kandidaat op de lijst. Peter Van Bambost sluit de lijst af op de negentiende plaats.