50 JAAR WARANDEWIJK : 

MOOI FEEST

Een prachtige gebeurtenis naar aanleiding van 50 jaar Warande. Een mooi initiatief van het wijkplatform Warande . De wijkbewoners wisten het te waarderen en ook de vele kinderen. Leve de Warandezen ! Er was voor de gelegenheid voor iedere wijkbewoner een eigen lekker biertje : Warandebier genaamd. Het evenement vond  ook plaats in het kader van burendag. De nieuwe speeltuigen waren net op tijd klaar voor de vele kinderen, die zich zot amuseerden. Schepen Evi Wuytack deed de officiële opening van de speeltuigen.  Het werd onder een stralende zon een topdag met veel volk. Jong en oud, voelden zich goed! 

De burgemeester zei het als volgt in zijn speech: “De bouw van Sidmar bracht dit mooi kind ter wereld, de warandewijk , eerst 350 huizen, later uitgebreid met nog enkele tientallen sociale woningen. In eerste instantie in de jaren 60 en 70  kamen er veel sidmarwerknemers zich hier vestigen onder de EGKS regeling.  Betaalbaar wonen dicht bij de werkplaats.  Jullie  Warandezen  vonden het hier ook leuk, want de meeste wonen hier al meer dan 40 jaar. Van een  erg jonge wijk, zijn we in de loop van deze jaren veranderd naar een wijk met veel oudere inwoners die elkaar goed kennen en respecteren met de goede en minder goede kanten  van samenleven in een dichtbevolkte wijk.

Want geef toe, 50 jaar later ziet deze wijk er nog steeds  prachtig uit: rustig wonen, veel groen en mooi gerenoveerd.  Dit initiatief om de 50 jaar warandewijk niet stilletjes te laten voorbij gaan, maar te vieren verdient een welverdiend proficiat aan het wijkplatform Warande.  Niet klagen en zagen maar doen, de handen uit de mouwen steken.  Versterk hun rangen en steun hen. 

Na 50 jaar vieren we ons gouden jubileum , met de mensen van de witte wijk vieren we zelfs een diamanten jubileum. Een witte wijk die volledig vernieuwd zal zijn. dat was ook nodig. Een sociale woonwijk  is een wijk die evenveel waard is als een miljoenkwartier.  Wachtebeke ziet jullie graag! We hopen van jullie hetzelfde . We zullen er een warandebiertje op drinken.”