GAOS Wachtebeke 

Kom jij ook naar onze Paadhai Benefietfilm op vrijdagavond 9 juni in cultuurhuis  Safarken te 19u30

Je steunt er onze Paadhai kids mee. 

Het is een tijd geleden maar Paadhai wil graag verder gaan met de Elementen trilogie van de Indiase filmmaakster Deepa Mehta.

In de eerste plaats omdat Deepa Mehta een vrouw is en daarenboven  controversiële kwesties van sociale hervormingen op het Indiase subcontinent niet uit de weg gaat. 

In “Fire” (1996) werden het gearrangeerd huwelijk en homoseksualiteit in de patriarchale cultuur van India kritisch in vraag gesteld.

In “Earth” (1998) toont Mehta de religieuze onverdraagzaamheid en geweld die onder de Sikhs, moslims en hindoes uitbrak tijdens de afscheiding van India en Pakistan in 1947. De film werd beter door de Indiase gemeenschap aanvaard dan “Fire”, voor een groot deel omdat de film afspeelt in het verleden en omdat hij de effecten toont van kolonisatie. (Het beschuldigen van de Britten is altijd een veilige gok in India).

Aarde was in 2000 de Indiase nominatie voor de 72ste Academy Awards voor Beste Buitenlandse film, maar werd niet tot de laatste vijf genomineerden geselecteerd door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Oscars).

Prijs : 7 euro pp

De opbrengst gaat uiteraard voor 100% naar onze Paadhai Kids

Graag vooraf inschrijven op info@paadhai.eu

Last minute ben je ook welkom