Overhandiging  cheque van 2.340 euro aan  Second Generation Tjsernobyl kinderen 

De opbrengst van de jaarlijkse kerstmarkt van Fall Has Fallen op het provinciaal domein  Puyenbroeck  wordt steeds uitgeloot voor een goed doel. Dit jaar lootte de hond de naam VZW 2nd Generation Tjsernobylkids uit. 

Zaterdag mocht de burgemeester Rudy van Cronenburg de cheque van 2.340 euro overhandigen aan de dolgelukkige en ontroerde bestuursleden van de VZW. De burgemeester schetste in zijn gelegenheidstoespraak de doelstellingen en werking van de VZW. 2d Generation Tjsernobylkids wil ieder jaar de minder bevoorrechte kinderen uit Oekraine ( Tjsernobyl) de kans geven voor een drietal weken op vakantie te komen naar België , in de vakantieperiode. Bij een gastgezin. 

De kinderen zijn tussen 8 en 18 jaar, hun ouders hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen.  Voor de kinderen zijn deze vakanties in België ideaal om even zorgeloos te kunnen zijn, ver weg van de moeilijk leefomstandigheden.     Ze spreken Russisch of Oekraiëns, en dat zorgt dikwijls voor grappige situaties in de pogingen  om elkaar te begrijpen. 

Er zijn wel tolken beschikbaar om te helpen. Ieder jaar willen die kinderen terug komen bij hun gastgezin, er wordt echt een sterke band opgebouwd.  Een zeer mooi initiatief dat terecht steun verdient.

Want ieder jaar is het een gans jaar werken om de nodige centjes samen te krijgen .

Ben je geïnteresseerd om gastgezin te worden en een kind uit Oekraine  een fijne vakantie te bezorgen ? 

Wens je een vrijblijvend gesprek en kennismaking met de organisatie, neem dan contact op met  Valérie Gijbels (voorzitter) 0486 72 17 81 

of Marleen Decock (secretaris) 0487 48 65 05. 

Of mail naar:  2ndgenerationtsjernobylkids@gmail.com  

De Wachtebeekse organisatie die dit mogelijk maakt, en  voor de 2.340 euro zorgde is FallHasFallen die voor de 3de maal een Kerstmarkt  organiseerde in de evenemententent van Puyenbroeck in december. Een tiental enthousiaste medewerkers olv Sabine L’Ecluse werkt ook een geheel jaar aan de voorbereiding van de kerstmarkt . In 2017 wijken ze uit naar het restaurant   de Vier Seizoenen. Schrijf alvast 17 december in je agenda voor de 5de kerstmarkt FallHasFallen.  

Info:  sabine.lecluse@hotmail.com