OVERSLAG KRIJGT GROENE ONTMOETINGSPLAATS VOOR JONG EN OUD

HET LAATSTE NIEUWS KRISTOF VEREECKE

In Overslag zijn ze gestart met de heraanleg van een deel van de groenzone aan het Omer Van Puyveldeplein. Het wijkplatform wil er het verwaarloosde pleintje omtoveren tot een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

De gemeente Wachtebeke geeft een vijftal wijkcomités de kans te investeren in hun wijk. Ze krijgen 5.000 euro om een feest te organiseren, verfraaiingswerken uit te voeren,....

In Overslag kiezen ze ervoor om een stuk verwaarloosd groen langs het Omer Van Puyveldeplein om te toveren tot een ontmoetingsplek. Daarnaast wil het wijkplatform er ook de identiteit van het 800 jaar oude tweelandendorpje in de kijker zetten. “We gaan twee boten maken op het pleintje, een Nederlandse en een Belgische”, legt Hilaire De Craecker, voorzitter van het wijkplatform, uit. “Die boten worden gevuld met zand zodat kinderen erin kunnen spelen. De boten verwijzen naar ons wapenschild en de oorsprong van Overslag, een overslagplek voor goederen.

Daarnaast komen er ook picknickbanken, een toeristisch infobord,.... We willen ook de oude Oostenrijkse grenspaal op het pleintje herwaarderen. Die staat nu wat verloren tussen het groen. Indien alles naar wens verloopt, is het pleintje voor de zomer klaar.”

Mensen die willen helpen, kunnen het wijkplatform nog steeds versterken. Aanmelden kan via wijkplatform.overslag@wachtebeke.be. Op 11 september organiseert de gemeente trouwens Wachtebeekse Spelen, een leuke sportieve competitie waarin alle wijken het tegen elkaar opnemen.