ROOKMOBIEL van brandweer te bekijken in Wachtebeke op:

zaterdag 24 september tijdens markt op Persynplein 

Van 10/09/16 tot 25/09/16 is het de veertiendaagse van de veiligheid. Brandweerzone Centrum maakt gebruik van de rookmobiel van de stichting brandwonden en wensen die elke dag in een zonale gemeente op te stellen. 

Op zaterdag 24 september is het de beurt aan Wachtebeke ·

De rookmobiel zal bemand worden door Brand Preventie Adviseurs, dat  zijn brandweermannen die na een interne opleiding advies geven over brandpreventie in thuissituaties.

 “Deze rookcontainer heeft alles in zich om mensen te laten ervaren hoe moeilijk het is om de weg te vinden in de rook. 

De aankoop, correcte installatie en het regelmatig onderhoud van een rookmelder zorgen ervoor dat u tijdig verwittigd wordt bij brand of rookontwikkeling, zodat u tijd hebt om de woning te verlaten. 

De evacuatie bij rookontwikkeling is evenwel niet vanzelfsprekend en de vertrouwde woning wordt bij rook een onherkenbaar doolhof. In deze rookmobiel wordt deze situatie nagebootst en kan iedereen de proef op de som nemen. 

In deze rookmobiel staat een kinderkamer. Er wordt gezorgd voor voldoende rook en de mensen kunnen een tocht maken door de rookmobiel, op zoek naar de schreiende baby die in zijn wiegje ligt. Licht- en geluidseffecten zorgen voor een spannende en intrigerende belevenis. 

De deelnemers krijgen 40 seconden om het parcours af te leggen. Na 40 seconden gaat de noodverlichting aan en moet de begeleiding de deelnemer uit de container halen. 

Deze rookmobiel is geschikt voor volwassenen en kinderen. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. Max 4 personen (gezin ) kunnen samen het huisje betreden. 

Deze rookmobiel is minder geschikt voor kleine kinderen daar het donker is binnenin” 

De rookmobiel is een bus die door heel Vlaanderen toert om het belang van het plaatsen van rookmelders te promoten..