BOUW MEE AAN EEN BLOEIEND PLATTELAND

Omdat het belang van de bijen zo groot is voor onze voedselvoorziening, heeft de Landelijke Gilde in samenwerking met de Provincie en andere organisaties het project “Platteland in de bloemetjes” uitgewerkt, waarbij

Gratis bijvriendelijk bloemenzaad te verkrijgen is. zie ook info in bijlage.

De milieuadviesraad steunt dit project om zo onze gemeente in de bloemetjes te zetten dankzij de deelnemende inwoners en landbouwers.

Wil je ook graag dit bloemenzaad?
Neem dan contact op met Luc Poppe :
luc.poppe7@telenet.be

ZET JE TUIN OF AKKER IN DE BLOEMETJES!

Het project ‘platteland in de bloemetjes’ is een Oost-Vlaams project dat Landelijke Gilden vzw heeft uitgewerkt, i.s.m. het agrobeheercentrum Eco2, de regionale landschappen, Provincie Oost- Vlaanderen, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en AVEVE. Door middel van kleine initiatieven zullen we het platteland letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten.

Ook in onze gemeente willen we hieraan meewerken. De milieuadviesraad Wachtebeke Landelijke gilde Wachtebeke neemt deel aan dit project ‘platteland in de bloemetjes’.

Dit voorjaar worden er zowel aan burgers als aan land- en tuinbouwers zakjes met bij-vriendelijke bloemzaden uitgedeeld die ook jij kan inzaaien. Door de inzaai hiervan en het organiseren van verschillende activiteiten binnen dit thema (workshops rond bijenhotels, op bezoek bij de imker, geanimeerde wandel- en fietstochten langs de bloemenranden, ..... ) willen we niet alleen de bloemenpracht en de biodiversiteit in onze dorpen verhogen, maar ook de sociale cohesie tussen landbouwers en plattelandsbewoners versterken.

WE WILLEN WARME, MOOIE DORPEN CREËREN, WAAR DE VERBONDENHEID OOK ZICHTBAAR IS.”

Graag betrekken we ook andere organisaties in de gemeente bij dit gebeuren. Daarom bij deze ook een oproep aan andere verenigingen, scholen en het gemeentebestuur om ook deel te nemen aan het project.

Heb jij een goed idee of wil jij actief meewerken aan dit project ? Schrijf je dan in bij:

  • Hans van de Putte, milieuambtenaar: hans.vande.putte@idm.be

  • Luc Poppe, Landelijke Gilde Wachtebeke: luc.poppe7@telenet.be

  • Lia Michielsen, voorzitter milieuadviesraad: lia.roger.michielsen@skynet.be