Mijn laatste fietstocht van deze zomer zit erop. De fiets wordt nu even opgeborgen. Waarschijnlijk haal ik hem niet meer van stal voor de lente van 2008.

[image] Zondag 19 augustus
Dit jaar heb ik zo'n 2.500 kilometer gefietst. Bijna 500 daarvan heb ik tijdens de campagne bij elkaar gefietst.

Met 3.000 kilometer was 2005 mijn recordjaar.

 

Ik ben vast besloten om dat record volgend jaar te verbreken. Fietsen doe ik met mijn vrouw of met de fietsclub in Geraardsbergen.

Maandag 20 augustus
Mijn eerste werkdag na een deugddoende vakantie. In de voormiddag bespreken Caroline  en ik onze intentieverklaring. De grote lijnen liggen al vast. Vandaag nog wat bijsturen en onderbouwen met achtergrondnota’s. De komende dagen leg ik contacten met afdelingen ter ondersteuning van onze kandidatuur. De campange is nu echt begonnen.
Avond: spreekuur in Geraardsbergen

Dinsdag 21 augustus
Oppositie in de kamer voorbereiden
Voormiddag: vergadering met stafmedewerker buitenlands beleid
Namiddag: vergadering over ontwikkelingssamenwerking
Avond: 19u vergadering van de wijkafdeling

Ik woon nu al 30 jaar in Smeerebbe-Vloerzegem en ben actief in het bestuur van de plaatselijke wijkafdeling. Dit zijn voor mij zeer nuttige vergaderingen want deze partijvrienden geven hun ongezouten mening over de politiek in Brussel en Geraardsbergen. Ze vragen mij uit over de kandidatuurstelling van Caroline en mezelf en over de richting die we willen inslaan na de verkiezingsnederlaag. De komende weken zullen nog heel wat vergaderingen volgen over dit onderwerp.

Woensdag 22 augustus
Voormiddag: voorbereiden oppositie – vergadering met stafmedewerker fiscaliteit
Namiddag: vergadering FOS

Ik ben nu twee jaar voorzitter van FOS, voluit Fonds voor Ontwikkelingssamenwerking - Socialistische Solidariteit. FOS is de Noord-Zuidorganisatie van de socialistische beweging in Vlaanderen. FOS ondersteunt acties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Waardig werk en gezondheidszorg staan centraal. De twee grootste uitdagingen voor komend werkjaar zijn fondsenwerving en meer zichtbaarheid, zowel binnen als buiten de socialistische beweging, voor het FOS. We willen ook de nauwe band met de vakbond en de mutualiteiten versterken. 

Wie FOS financieel wil steunen surft naar http://www.fos-socsol.be/content/steun_fos/3euro.php

Donderdag 23 augustus
Terwijl de koning uit zijn vakantie terug moet komen om de crisis bij de regeringsformatie op te lossen, stellen Caroline en ik onze intentieverklaring in Mechelen aan de pers voor. De belangstelling is groot.

WIj zien deze intentieverklaring als startschot van een intens parcours waarmee we samen met alle leden en sympatisanten een nieuwe koers voor sp.a willen vormgeven. 2009 zal te vroeg komen, maar tegen de parlementsverkiezingen van 2011 moeten we er weer staan. Een hele uitdaging, maar we zijn er klaar voor.

Vrijdag 24 augustus
Voormiddag: spreekuur in Geraardsbergen
Namiddag: selectie nieuwe administratieve medewerk(st)er

Na 18 jaar fijne samenwerking verkiest mijn medewerkster te stoppen om in de zaak van haar man te gaan werken. Zelf ben ik weinig op kantoor in Geraardsbergen, en mijn medewerkster staat in voor de opvang van de mensen en de opvolging van hun dossier. Ze bepaalt dan ook in grote mate de indruk die de mensen in de streek van Geraardsbergen van mij hebben. Ik wil met alle kandidaten een lange babbel hebben en beslis volgende week wie mijn medewerkster zal opvolgen.

Zaterdag 25 augustus
Vandaag geen afspaken behalve het bijwonen van de huwelijksreceptie van een oude vriend die na een relatie van 20 jaar besloten heeft te trouwen. Vandaag begint ook de kermis in Geraardsbergen met als hoogtepunt de 90ste stadsprijs voor wielerprofs op woensdag 29 augustus.