Alleen een gat van miljarden in de begroting, dat afgelopen weekend nog maar eens met kunst- en vliegwerk werd gevuld op kap van de gewone mensen.

Voor de zoveelste keer op rij betalen zij de rekening. En wie gaat voor de zoveelste keer vrijuit? Juist ja, de grote vermogens en de fraudeurs op belastingparadijzen.

Oneerlijk. Dat is dan ook het gevoel dat veel mensen overhouden bij nieuwe fraudeschandalen, grote vermogens die niet eerlijk bijdragen of multinationals die cadeaus blijven krijgen.

Een beleid dat komaf maakt met het ontwijken van en sjoemelen met belastingen? Het kan.

Een beleid dat niet alleen een inspanning vraagt aan wie werkt of onderneemt? Het kan.

Een beleid dat ook de grote vermogens en multinationals eerlijk doet bijdragen? Het kan. Daarom start sp.a vandaag haar actie “Eerlijker is beter”, een actie voor een eerlijkere samenleving:

  1. op Facebook met een “eerlijker is beter”-banner en “eerlijker is beter”-button die iedereen kan gebruiken via http://twibbon.com/support/eerlijker-is-beter-3

  2. op Twitter onder de hashtag #eerlijkerisbeter

  3. in het straatbeeld met “eerlijker is beter”-badges die iedereen kan opspelden en een flyer in aanloop naar 1 mei

Onder diezelfde noemer zal sp.a ook eerlijke alternatieven voorstellen in de parlementen: voor eerlijke jobs, eerlijke pensioenen, een eerlijke zorg, een eerlijke fiscaliteit en een eerlijke energiefactuur.

Omdat het wel degelijk anders kan. Omdat het wel degelijk eerlijker kan.

En omdat eerlijker gewoon beter is.

Warme groet,

John Crombez Voorzitter sp.a

John Crombez - eerlijker is beter