Het leegstaande gebouw ter hoogte van het rond punt in Groot-Vorst wordt afgebroken met de intentie er een medisch centrum op te bouwen. Als schepen bevoegd voor Ruimtelijke Ordening is Frank Sels blij dat er uiteindelijk schot komt in dit aanslepende  dossier.: “Uiteraard vind ik het voor de inwoners van Groot-Vorst een spijtige zaak dat er geen winkelruimte komt, maar uiteindelijk is een medisch centrum ook een goede bestemming!”

Het leegstaande gebouw is voor menig Vorstenaar een doorn in het oog. Terwijl er vanuit Groot-Vorst echt behoefte was aan een lokale winkel, kozen een aantal winkelketens voor Veerle (Delhaize, Okay, Aldi, Tecno), Eindhout (Spar Colruyt) en onlangs de Carrefour voor Klein-Vorst.

In de loop der jaren heeft het gemeentebestuur de leegstand van deze handelszaak aangeklaagd en aangedrongen op actie. Vele geïnteresseerde kopers werden dan ook doorgestuurd naar de eigenaar, nl ‘ Intermarché’. Dikwijls kregen wij van de geïnteresseerde kopers de feedback terug dat Intermarché de verkoop van het gebouw van Groot-Vorst koppelde aan vergelijkbare leegstaande gebouwen in Grobbendonk en Lille.

Momenteel is er eindelijk een doorbraak. Zo is er bij de gemeentelijke dienst Ruimtelijke ordening een bouwaanvraag in behandeling voor het slopen van het leegstaande gebouw. De koper heeft de intentie om het leegstaande gebouw te slopen en vervolgens een nieuw project ‘medisch centrum’ aan te vragen.