De kinderen van voormalige sp.a-burgemeesters Jos Cools, Urbain Schuerwegen en Fons De Wit stellen zich verkiesbaar op de Molse sp.a-lijst.  “Solidariteit was bij ons thuis geen loos begrip, de sterkere helpt de zwakkere. Daar hebben onze vaders steeds hun uiterste best voor gedaan en dat willen wij in hun voetsporen blijven doen”.

Marc Cools is 67 en werkte gedurende zijn loopbaan als aankoper bij VITO. Hij was er hoofdafgevaardigde van BBTK. “Anderen helpen wordt steeds minder evident. Ik hecht als overtuigd socialist erg veel belang aan solidariteit. Sp.a is de partij die werk maakt van armoedebestrijding, ouderenzorg en sociale huisvesting. De partij die naar alle mensen kijkt, in plaats van naar enkelen. Daarom stel ik mij kandidaat.” Marc is de zoon van Jos Cools. “Mijn vader was volksvertegenwoordiger en werd in 1970 de eerste socialistische burgemeester van Mol. Hij was een burgemeester van alle Mollenaren, ongeacht hun politieke kleur, stand, afkomst of religie.” Jos bleef burgemeester tot hij stierf aan kanker in 1974.


Brigitte Schuerwegen is 58 en na een loopbaan van 20 jaar als tandarts werkt ze nu al enkele jaren in een boekhandel in het Molse handelscentrum. “In tijden waar het bonton is om alle verantwoordelijkheid bij het individu te leggen als het even minder gaat, is het belangrijk om ook een andere stem te laten horen”, zegt Brigitte. “Groen in Mol-centrum, een levendig handelscentrum mét ruimte voor de fietser, betaalbaar wonen en armoedebestrijding zijn mijn speerpunten. Mijn vader Urbain Schuerwegen werd na 10 jaar actief te zijn in de OCMW-raad, in 1970 schepen. In 1974, na het overlijden van Jos Cools, werd hij burgemeester. Jammer genoeg sloeg ook bij hem het noodlot toe, en stierf hij in augustus 1975. Ondanks zijn korte loopbaan als burgemeester, wordt mijn vader herinnerd als een burgemeester tussen de mensen. Iedere Mollenaar kon met zijn of haar problemen bij hem terecht.”


Julia De Wit uit Mol-Rauw is 67 en werkte gedurende haar loopbaan als bediende bij De Post. “Mijn vader was zeer geëngageerd als vakbondsleider in het zinkfabriek te Lommel - Fabriek. Hij was een volksmens die voor iedereen klaar stond. Dat hij als arbeider eerst schepen en dan burgemeester werd, had hij nooit kunnen denken.  Het was hem niet om de titels te doen, maar om de mensen. Ik voel me dan ook geroepen om in zijn voetsporen te treden en steun graag onze lijst”, zegt Julia. Alfons De Wit was burgemeester van Mol in de periode van 15 december 1975 tot 15 maart 1977.