2012 was voor sp.a Mol een keerpunt. Na 12 jaar oppositie voeren, maakten we weer deel uit van de bestuursploeg. “We brandden van ideeën”, zegt lijsttrekker en schepen van lokale economie, buitenschoolse kinderopvang, onderwijs en toerisme Kathleen Deckx. “Nu kijken we terug op heel wat realisaties, maar het werk is nog niet af. We staan met een sterke ploeg klaar om verder te werken.” Op 2 staat schepen van mobiliteit, cultuur, energie en wonen Paul Vanhoof. Tomas Sergooris, schepen van personeel, jeugd, ontwikkelingssamenwerking, gelijke kansen, armoedebestrijding en sociaal beleid vervolledigt de top 3.

“Vol energie hebben we onze verantwoordelijkheid genomen. En of we er tegenaan gegaan zijn!”, zegt Kathleen. We investeerden in schoolinfrastructuur, verbeterden zelf ons openbaar vervoer met de Centrum Express, een nieuwe jeugdkamplaats én kinderopvang staan bijna in de steigers, we investeerden in Rauw en Wezel, maakten schoolomgevingen veiliger… en ga zo maar door.”

“Natuurlijk hopen we na 14 oktober verder te mogen werken. We willen Mol nog attractiever maken. Op onze denkdagen betrokken we meer dan 100 Mollenaars bij de totstandkoming van ons programma. Met een karrevracht van nieuwe ideeën en onze 3 ervaren schepenen op kop van de lijst, willen we er alvast keihard tegenaan!”, besluit Kathleen. De overige kandidaten worden in de komende weken bekendgemaakt.