In drie straten in de Leuvense binnenstad worden volgende week okerkleurige fietssuggestiestroken aangelegd: de Havenkant in de Vaartkom, de J.B. Van Monsstraat en de Kapucijnenvoer. “De werken gebeuren ’s nachts, tussen 20u en 6u om de hinder te beperken”, vertelt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets.

“De okerkleurige fietssuggestiestroken geven een duidelijke plaats aan de fietser op plaatsen waar de rijbaan te smal is voor een fietspad”, zegt Robbeets. Een fietssuggestiestrook verhoogt de veiligheid voor fietsers, omdat autobestuurders automatisch hun snelheid aanpassen door de optische versmalling van de rijbaan en de mogelijke aanwezigheid van fietsers.

De fietsstrook in de Havenkant wordt in de nacht van 10 op 11 juni aangelegd. In de nacht van 11 op 12 juni volgt dan de Van Monsstraat, de nacht nadien de Kapucijnenvoer. “Al kan dat veranderen door het weer of onvoorziene omstandigheden”, zegt Robbeets.

Om de werken vlot te laten verlopen, is parkeren in de werfzone verboden. Tijdens het aanbrengen en het uitdrogen van de fietssuggestiestrook is er via de zijstraten geen verkeer mogelijk van en naar de straat waar de werken plaatsvinden. Ook opritten en inritten zijn tijdens de werken niet bereikbaar. In de aanliggende straten leiden signalisatieborden het verkeer tijdelijk om. Doorgaand verkeer in de straat kan de mobiele werf wel langzaam passeren.

Later worden ook nog fietssuggestiestroken aangelegd op de Naamsestraat en de Brusselsestraat.