Het najaar is traditioneel erg druk in cultuurland! Deze week openen er maar liefst 3 expo's en tentoonstellingen in Gent. Neem je agenda en plan alvast een bezoekje in! Een overzicht. 

  1. Stam: expo 'stad en universiteit, sinds 1817'. Van 6 oktober 2017 tot 27 maart 2018 loopt in het STAM de tentoonstelling ‘Stad en universiteit. Sinds 1817’. De expositie handelt over de universiteit, de stad en vooral over hoe ze samenleven - gisteren, vandaag en morgen. Lees meer
  2. In de Sint-Pietersabdij: stellen Historische Huizen Gent en Universiteit Gent voor: 'In de ban van de tijd'.  Tijd, niets is meer vertrouwd en tegelijk zo ongrijpbaar. Soms gaat hij razendsnel, dan weer tergend traag. De tentoonstelling 'In de ban van de tijd' toont tot de verbeelding sprekende objecten en geschriften die al sinds eeuwen dit mysterie proberen te ontrafelen. Sven Speybrouck en Maarten Van Dyck nemen de bezoeker mee op ontdekkingsreis, gewapend met een audiogids ontwikkeld door het Geluidshuis. De tentoonstelling loopt van 7 oktober 2017 tot 25 maart 2018. Lees meer.
  3. S.M.A.K. opent 'The Photographic I - Other Pictures'. Van 7 oktober  tot 7 januari 2018. The Photographic I – Other Pictures is het eerste deel van een tweeluik verspreid over twee jaar. De tentoonstelling omvat nieuw en bestaand werk van een 20-tal internationale kunstenaars en fotografen van de jaren ’60 tot vandaag. De selectie geeft blijk van een levendige interesse in de kracht van het stille beeld als middel om de wereld te onderzoeken. Ze concentreert zich op onbestemde beelden met een open vizier, die door hun gelaagdheid om een trage lezing vragen. Lees meer.