Zaterdag raakte bekend dat ook Dexia, via haar Luxemburgse dochter Dexia Banque Internationale à Luxembourg (Dexia BIL) en dochterfiliaal Experta, jarenlang klanten hielp om vermogens in Luxemburg en Zwitserland te parkeren via Panamese schermvennootschappen. Meer nog: zelfs na de redding van Dexia door de belastingbetaler in 2008 werden deze praktijken verdergezet, tot Dexia BIL in 2012 werd verkocht.

Kamerlid Peter Vanvelthoven: "Het is toch echt onwaarschijnlijk dat een bank die met het geld van de gewone belastingbetaler is gered dan de rijkste bovenlaag de kans geeft belastingen te ontduiken of te ontwijken".Hij spreek van een "grenzeloos gebrek aan moraliteit".

Vanvelthoven en sp.a vragen een bijzondere 'Panama-commissie' in de Kamer,die snel kan handelen, naar analogie van de terreurcomissie. "Dit dossier moet grondig uitgespit worden. In zo'n commissie kunnen we niet alleen verantwoordelijkheden achterhalen, maar ook wetgeving evalueren of bijsturen, denk aan de afkoopwet met het pardon voor grote fiscale fraudeurs. Ik denk dat de geesten ook daar aan het rijpen zijn."